2023.08.31.
Bajor Gizi Színészmúzeum

Az év kiállítása díj jelöltje

2023.08.30.
Móra Ferenc Múzeum

35 ezren az ókori Kína-kiállításon

2023.08.28.

Irodalmi kör

2023.08.16.
Örökség Kultúrpolitikai Intézet - Mozaik Múzeumtúra

Irodalom az oktatásban

2023.09.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A beteggondozás számtalan kihívás elé állítja a gondozó személyt. Szeretteink rövid távú gondozása nem egyszerű feladat, de ha krónikus betegségről van szó, akkor érdemes módszeresen átgondolnunk a beszerzendő eszközök listáját, és rangsorolnunk a napi teendőket. Az első, és a laikusok számára is talán a legalapvetőbb követelmény, ami a beteggondozás kapcsán felmerül, az a higiénia megteremtése.
A higiénia, mint a beteggondozás alapköve
Eszközök a higiénia szolgálatában

A fekvőbetegek tisztálkodásának elmaradhatatlan kellékei az Értéksziget vízhatlan lepedő kínálatának darabjai. Az antibakteriális vízhatlan lepedők óvják az ágyat, és szerepet kapnak az inkontinenciával küzdő betegek gondozásában is.

Az Értéksziget kimagasló minőségű, vény nélküli gyógyászati segédeszköz forgalmazással foglalkozik. Számos termékük szolgálja az otthoni gondozás és ápolás könnyebbé, tehermentesebbé tételét. Webshopján keresztül vásárlói gyors és pontos, ugyanakkor megbízható és diszkrét teljesítésre számíthatnak.

A részletekben rejlő makulátlanság

A higiénia nemcsak a beteg ember számára fontos, hanem a gondozó, az őket körülvevő család számára is evidencia. Egy tiszta, jó illatú helyiségben jobban érzi magát mindenki, de ugyanez vonatkozik a személyi higiéniára is.

Ma már sok apró, praktikus kiegészítővel gondoskodhatunk arról, hogy a beteg ápolása zökkenőmentesen és kényelmesen történhessen.

Gyorsabb és egyszerűbb a tisztálkodás művelete a speciális nedves törlőkendőkkel, nedves mosdatókesztyűkkel és mosdatóhabbal. Nem kell őket leöblíteni, használatukkor nincs szükség vízre. Tisztítják és ápolják is a bőrt.

Ugyanilyen “vízmentes” praktikum az egyszer használatos hajmosó sapka, mely a zuhanysapkához hasonlít. Használatakor a hajas fejbőrre téve kell bemasszírozni. Szintén nem szükséges leöblíteni. Pár perc elteltével magába szívja a szennyeződéseket, és végeredményként törölközőszáraz, tiszta, illatos hajat kapunk.

A bőr- és szájápolás fontossága

Fekvőbetegek számára kiemelten fontos, hogy a napi rutin tartalmazza a bőrápolást is. Egy inkontinens betegnél lényeges, hogy az intim területek naponta többször is tisztítva legyenek. Friss műtéten átesett betegnél a műtéti heg ellenőrzése, környékének ápolása kiemelt fontosságú. Az idősebbek bőre alapvetően érzékenyebb, sérülékenyebb. Náluk is a kíméletes tisztálkodási szer és ápoló krém használata a legfontosabb.

Szájápolás gyanánt a fekvőbetegek számára is ajánlott a napi kétszeri fogmosás a fertőzések és gyulladások megelőzésére.

Ne feledjük, hogy a következetes, rutinszerűen végzett gondozási tevékenységek jótékony fizikális hatásaikon túl megnyugtatóak, és rendszert visznek a hétköznapokba. A gondoskodás és odafigyelés mentén kialakuló bizalom pedig tovább építi a gondozó és gondozott kapcsolatát, segít a mentális közérzet javításában.