2023.08.31.
Bajor Gizi Színészmúzeum

Az év kiállítása díj jelöltje

2023.08.30.
Móra Ferenc Múzeum

35 ezren az ókori Kína-kiállításon

2023.08.28.

Irodalmi kör

2023.08.16.
Örökség Kultúrpolitikai Intézet - Mozaik Múzeumtúra

Irodalom az oktatásban

2023.09.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A macska táplálásán túl alapvető fontosságú, hogy beszerezzük a szükséges kiegészítőket, felszereléseket is. Különös figyelmet kell fordítani a speciális bútorok és játékok kiválasztására. Mit tehetünk, hogy kedvencünk otthonosan érezze magát nálunk? Az alábbiakban erről írunk.
Hogyan alakítsunk ki ideális életteret egy macska számára?
Felszerelések és kiegészítők a felelős gondoskodáshoz

A Grandopet.hu oldalán macskaeledelek és macska gondozásához szükséges kellékek bőséges palettájából válogathatunk, így nem kell attól tartanunk, hogy valami esetleg nem beszerezhető. A széles választék viszont alaposan feladja a leckét, így hozunk néhány tippet, hogy melyek azok az eszközök, amelyek feltétlenül szükségesek.

Az egyik legalapvetőbb felszerelés az illemhely, amelyből igen sokféle kialakítású és méretű elérhető. Vegyük figyelembe bundás barátunk jellemét, egyéni igényeit, s aszerint válasszunk. Egyes cicák a nyitott, peremes alomtálcát kedvelik, míg mások a bebújós fedeles változatot, amely ajtóval ellátott. Lehetőleg olyan helyre tegyük, ahol nyugalmasan végezheti a dolgát, tehát ne a lakás legforgalmasabb és legzajosabb pontjára.

Egy szállítóbox szintén lényeges, hiszen az állatorvosi látogatások, utazások alkalmával nagy hasznát vehetjük. A biztonságos szállítást egyedül a speciális szállítódoboz beszerzésével oldhatjuk meg. Ezek igen praktikusak, általában szétszedhetők, levehető a fedelük, így amikor egy kis megnyugtatásra van szükség, könnyen elérhetjük kedvencünket. A tisztításuk, karbantartásuk is pofon egyszerű.

Macskafajta függvénye, hogy mennyi időt kell fordítanunk a bundájának ápolására. Amennyiben hosszabb szőrrel rendelkezik kedvencünk, feltétlenül szerezzünk be különféle eszközöket, fésűt, kefét és cicasampont is, amellyel gondoskodhatunk róla, hogy mindig gyönyörű, ápolt szőrzettel büszkélkedhessen.

Nélkülözhetetlen termékek a megelőzés jegyében

Azontúl, hogy eleget teszünk az állatorvosi viziteknek, kérjük az oltásokat és az időszakos féreghajtást, nem feledkezhetünk meg a külső parazitákkal szembeni védelemről sem. Ehhez rengeteg praktikusan alkalmazható készítmény beszerezhető. Például rácsepegtető oldatok, nyakörvek, rágótabletták.

Jó szolgálatot tehet egy karomvágó olló is, amellyel kedvencünk karmainak karbantartását is megoldhatjuk.

Az ideális élettér elengedhetetlen elemei: macskabútorok és kaparófák

Annak érdekében, hogy cicusunk ne a féltve őrzött kanapénkon koptassa karmait, feltétlenül szerezzünk be számára egy multifunkciós bútort vagy különálló kaparófát. Ezekben a bútorokban nagy örömét lelheti, hiszen alul kis kuckós bújóka, felül pedig egy pihenőhely is rendelkezésére áll, a többszintes kiegészítőkön beépített kaparófelület is megtalálható.

Ne feledkezzünk meg az apró játékokról sem, melyekkel leköthetjük kedvencünket, ugyanígy egy alagút is szórakoztató lehet számára, különösen, ha lelógó labdácskát is tartalmaz, mellyel kedvére bolondozhat.