2023.08.31.
Bajor Gizi Színészmúzeum

Az év kiállítása díj jelöltje

2023.08.30.
Móra Ferenc Múzeum

35 ezren az ókori Kína-kiállításon

2023.08.28.

Irodalmi kör

2023.08.16.
Örökség Kultúrpolitikai Intézet - Mozaik Múzeumtúra

Irodalom az oktatásban

2023.09.13.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Milánó nem éppen a turisták célpontja, a város nem is erre az ágra alapozza a megélhetését. Azonban ennek ellenére sokan keresik fel, főleg olyanok, akiket érdekel a divat világa, a művészetek és az üzleti élet.
Kihagyhatatlan programok Milánóban
Milánó egy rendkívül gyorsan fejlődő és modern metropolisz, de a régi idők emlékei is megtalálhatók itt. Aki arra adja a fejét, hogy ide utazik, a szállással egészen biztosan nem lesz gondja. Milánó szállások tekintetében nagyon sokrétű: az olcsó hostelektől és apartmanoktól kezdve egészen a luxushotelekig mindenféle szálláshely megtalálható itt.

Szállj meg Milánóban!

Milánóban mindenki talál a pénztárcájához és az igényeihez méltó szállást, a központban is számos kitűnő hely működik ezek közül. Egy igazi luxushotel Milánó szívében az Armani Hotel, amelynek berendezésében is tükröződik a makulátlan Armani stílus. Világhírű luxusszálloda a Bvlgari Hotel és a Four Seasons is.

Ha költségkímélőbb megoldásokat keresünk a pihenésre, de nem mondanánk le a szép környezetről, akkor a The Square Milano Duomo egy remek megoldás lehet, ez is a központban található, nagyon kényelmes, de megfizethetőbb.

Az egyedül utazók számára kitűnő lehetőség az Ostelzzz Milano, itt közös fürdőszobával rendelkező hálótermekben tölthetjük az éjszakákat. Akik szeretnének egy kis privát szférát, saját kis kabinokat is bérelhetnek.

A kolosszális katedrális

Ha megtaláltuk a megfelelő szállást, ahol megpihenhetünk, akkor ideje indulni és felfedezni Milánó nevezetességeit! Az egyik leghíresebb épület, amit feltétlenül meg kell látogatnunk, a Milánói Dóm, amely a város szimbóluma is egyben.

Ez a gótikus építészet egyik legkiemelkedőbb példája, a Földön az ötödik legnagyobb templom, Európában pedig a második helyen áll méretei tekintetében. A tetőről hihetetlen élmény szemlélni a várost, főleg naplemente előtt. Szép időben még az Alpokig is el lehet látni.

Ha csak egy napot töltesz Milánóban, ez az a hely, amit mindenképpen meg kell nézned. Abban az esetben, ha időd engedi, ne hagyd ki a város egyéb nevezetességeit sem!

Milánó nevezetességei

Csodálatos épület a Galleria Vittorio Emanuele Il, amelyben bárok, éttermek, nívós üzletek, divatházak, de még egy luxusszálloda is üzemel. A Scala Milánó operaháza világszerte ismert, aminek rengeteg híresség és tehetség szerepelt már a színpadán. A mai napig is kiváló előadásokat nézhetünk itt meg.

Ha kicsit kikacsintanánk a vallás és a művészetek épületeiből, érdemes felkeresni a Navigli negyedet. Barátságos és színes kis házak, éttermek, bárok és kávézók várnak itt minket, de még bolhapiacon is vásárolhatunk.

A rejtett sikátorokban sétálva felfedezhetünk különleges gyöngyszemeket is: templomot, művészeti galériákat és streetfood éttermeket. Ha a csatorna menti délutáni napozás után pezsgő éjszakai életre vágysz, akkor is látogass el ide!

Milánó nem annyira olaszos, mint Róma, vagy a többi város, de mindenképpen érdemes felkeresni, mert itt tökéletesen összhangban van a modern a régivel. Ez adja egyedülálló varázsát, különleges hangulatát.