2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2023.03.20.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A jármű megfelelő állapotban tartása kiemelten fontos minden autótulajdonos számára. Az egyik legfontosabb ilyen terület az autó ápolása, ami történhet a külső, valamint a belső részeken is. Ehhez szerencsére számtalan eszköz áll a tulajdonosok rendelkezésére, ám jobb tisztában lenni vele, hogy melyik terméket hogyan érdemes használni.
Az autó külső ápolását nem szabad félvállról venni
Milyen külső autóápolási termékekkel találkozhatunk?

Még mielőtt belemerülünk az egyes termékek előnyeibe és tulajdonságaiba, mindenképpen szót kell ejtenünk a beszerzésről. Ma már nagyon egyszerűen, akár otthonról is bevásárolhatjuk az ideális eszközöket és kiegészítőket. Ha autó külső ápolása, az autofestekszeged.hu az egyik legjobb választás lehet, mivel itt minden terméket beszerezhetünk, ami szükséges lehet a művelet végrehajtásához. Többféle termék közül válogathatunk, amelyekkel javíthatunk a jármű külsején.

Az első ilyen termék a bogáreltávolító, valamint bogároldó. Sajnos a rovarok nemcsak a szélvédőre jelentenek veszélyt, hanem a karosszériára és az autó minden egyes külső részére. Igazán kellemetlen tud lenni, amikor a motorháztető vagy a rendszámtábla tele van bogármaradványokkal, amelyek igazán makacs foltot tudnak hagyni maguk után. A teljes eltávolításukhoz szükség van speciális vegyszerre, mint amilyen a bogáreltávolító is. A használatával minden kisebb és nagyobb szennyeződést el tudunk tüntetni az autó külsejéről és újra tökéletes állapotba kerülhet.

A következő kritikus terület a felni, amihez érdemes felnitisztítót használni. Itt azonban alaposan oda kell figyelni, hogy milyen terméket használunk, nehogy kárt tegyünk a felni felületében. Keressünk olyat, ami alkalmas alu- és acélfelnik hatékony és egyben kímélő tisztítására. Továbbá ezek a tisztítószerek megakadályozzák a további szennyeződések kialakulását is. Esztétikai szempontból sem utolsók, mivel fényesebb lesz tőle a felni.

A gumiápolás egy kiemelten fontos terület, ahol nem az esztétika a fő szempont. Az abroncsok felelnek azért, hogy az autó megfelelően vezethető legyen, jó legyen a tapadása, valamint a fékezés során is hatalmas szerepük van. A gumiápolóknak erőteljes por- és víztaszító hatásuk van, amivel a tapadás is sokkal jobb lesz.

Miért van szükség autóápoló termékekre?

Sajnos a legtöbben még a mai napig is csak akkor foglalkoznak az autó ápolásával, ha valami probléma merül fel vagy éppen a kötelező műszakiztatásra kerül sor. A legjobb megoldás azonban az, ha a problémákat megpróbáljuk megelőzni. Az autó külsejének ápolása nemcsak esztétikai szempontból előnyös, hanem az egyes alkatrészek élettartamát is meg tudja hosszabbítani, így a szervizbe is kevesebbet kell majd járnunk.

Hol vásároljunk?

A legfontosabb, hogy autóápolási termékeket kizárólag megbízható forrásból vásároljunk, ellenkező esetben könnyen találkozhatunk rossz minőségű vegyszerekkel, amelyek akár kárt is tehetnek az autó külsejében.