2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2022.11.21.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ahhoz, hogy biztosan a legmegfelelőbb generátort válasszuk, fel kell tenni magunknak néhány kulcsfontosságú kérdést, vagy akár villanyszerelő vagy szakember tanácsát is kikérhetjük. Ehhez adunk segítséget cikkünkben, a könnyebb választás érdekében!
Mi alapján válasszuk ki az ideális áramfejlesztőt?
Áramfejlesztő választása családi házhoz

A fogyasztók ellátásához az áramfejlesztőt kell kiválasztani. Egyfázisú áramfejlesztőt kell használni, ha csak egyfázisú fogyasztók táplálása a feladat (például lakóépületnél vagy nyaralónál).

Az egyfázisú fogyasztók nem oszlanak meg méltányosan az otthonokba telepített három fázis között (egy lámpa vagy mosógép fogyasztása jelentősen eltérő). Ez egy háromfázisú áramfejlesztőben túlterhelné az adott fázis tekercsét, ami a generátor meghibásodását okozhatja. Így a legjobb megoldás egy egyfázisú áramfejlesztő, amely minden egyfázisú fogyasztót képes ellátni.

Tekintsd meg a nagyszerű áramfejlesztőket a JOSZERSZAM.com honlapján, és találd meg a céljaidnak leginkább megfelelőt!

Annak elkerülése érdekében, hogy az elektromos hálózat és a generátor egyidejűleg kapcsolódjon az épület elektromos hálózatához, kulcsfontosságú, hogy az áramfejlesztőt leválasztó kapcsolóval kössék össze. Azáltal, hogy fizikailag blokkolja az áram áramlását mindkét irányban, csökkenti az áramütés és a generátor károsodásának esélyét.

Az egy- és háromfázisú aljzat kapcsolata

Az egyfázisú fogyasztókat gyakran háromfázisú generátorok táplálják. A háromfázisú generátorok egy fázisának levágásával a gépről eltávolítható egyfázisú teljesítmény keletkezik. Ez a gép működésének jellemző aspektusa.

Az egyfázisú feszültség előállításához megcsapolt tekercs túlterhelődik és megsemmisül, ha mindkét aljzatot egyidejűleg használják, mivel egyfázisú és háromfázisú feszültség előállítására is szolgál. A háromfázisú generátor teljesítményének mindössze 40%-a használható fel egy fázison, ami elkerülhetetlenül túlterheli a generátort, ha kétszer használják. Ezért egyfázisú és háromfázisú aljzatok egyidejű használata tilos!

Áramfejlesztő választása teljesítmény alapján

Az összes fogyasztó összterhelése elméletben összeadja a szükséges villamos energiát. Általában célszerű legalább 20%-kal többet hozzáadni a számításhoz, mivel előfordulhat, hogy az áramtermelőre megnövekszik az igény, vagy több fogyasztó csatlakozhat hozzá.

Egy áramfejlesztő folyamatos teljesítményét a maximális teljesítmény 80%-ára számolják, ami azt jelenti, hogy egy 1 kW-os áramfejlesztő folyamatosan képes üzemeltetni egy 0,8 kW-os fogyasztót. Nem tanácsos mindig az áramfejlesztő maximális teljesítményét használni.

Az elektromos fogyasztók indításkor jelentősen túlterhelik az áramfejlesztőt, ezért esetükben az áramfejlesztő teljesítményének legalább 2-3-szor nagyobbnak kell lennie, mint az általa táplált villanymotor teljesítménye.

Böngészd végig a JOSZERSZAM.com honlapját kiváló áramfejlesztőkért és egyéb termékekért!