2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2022.08.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A hőszigetelés egyik alapszabálya, hogy a meleg felfelé száll, éppen ezért érdemes foglalkozni az épületek födémszigetelésével. Azokon az épületrészeken, ahol nincs kialakítva a megfelelő hőszigetelés, a meleg felfelé szökik meg a beltérből. És ezen a ponton akár a lakótérbe szánt hő 30%-a is képes távozni.
Járható vagy nem járható födémszigetelést válasszunk?
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a szigetelőanyag kiválasztásánál?

A hőszigetelő anyagok legfontosabb tulajdonságai a hővezető, illetve a páraszabályzó képesség. A hővezetés azért lesz fontos, mert a szigetelőanyagok vastagsága is befolyásolja (ennek az értéke határozza meg), hogy milyen hőveszteséggel számolhatunk. Azt érdemes megjegyezni, hogy ez az érték minél kisebb, annál jobb a hőszigetelő anyag hővezető képessége.

A páraszabályozás elsősorban a beltéri levegő minőség szempontjából fontos. Ugyanis ha ez nem történik megfelelően, akkor számolhatunk a penészedés veszélyével. Válasszunk környezetbarát hőszigetelő anyagokat a Naturica Group termékkínálatából. Ezek képesek arra, hogy akár a tömegük 30 százalékának megfelelő nedvességet is magukba zárjanak és így nagymértékben csökkentik a penészedés kockázatát.

Spóroljon a fűtés költségein megfelelő födémszigeteléssel!

Első hallásra talán jó ötletnek tűnik, hogyha leszigeteljük a padlást. Hiszen így bizonyára óriási mennyiségű hőtöbbletet sikerül a lakásban tartanunk ahelyett, hogy azt elveszítenénk padlástér felé.

Azonban a kérdés ennél kicsit bonyolultabb, hiszen léteznek járható és nem járható födémszigetelések. A kérdés csak az, hogy melyiket érdemes választani?

A különbség elég prózai, hiszen tulajdonképpen annyiról van szó, hogy az egyikre nyugodt szívvel ráléphetünk, míg a másikat nem arra fejlesztették ki, hogy ezen rendszeresen járkáljunk. Amennyiben beépítetlen a padlástér, sokan használják az épületnek ezt a részét tárolásra, ilyen esetben szükséges lehet egyfajta járóréteg kialakítása.

Alkalmazza otthonában a természetes hőszigetelő anyagokat!

Az építőiparban számos alapanyagból készült hőszigetelő anyagot használnak. Ezek közül azonban nem mindegyik rendelkezik természetes összetevőkkel.

A szintetikus alapanyagból készülő termékek hosszútávú hatással lehetnek egészségünkre is. Érdemes olyan természetes anyagból készült szigetelőket választani, melyek a későbbiekben nem okozhatnak panaszokat.

Kedvelt anyagok például a farost vagy a kender szigetelések. A födém szigetelése esetében is találhatunk ilyeneket, ráadásul ezek az energiatakarékosság tekintetében is nagyon jól teljesítenek.

A környezetbarát alapanyagok használata egyáltalán nem jár lemondással, ami a minőséget és a megbízhatóságot illeti. Mivel nincsenek átitatva mindenféle vegyszerekkel, ezért a mesterséges szigetelőanyagokkal szembeni további előnyeit élvezhetjük minden egyes nap.