2025.06.25.
Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára

Nagy sikert aratott a levéltár új kiállítása

2025.06.23.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Dr. Cseri Miklós újabb öt évre a Skanzen élén

2025.06.09.
Néprajzi Múzeum

Tarolnak a Néprajzi Múzeum könyvei

2025.06.01.
Katona József Múzeum

A világ legnagyobb avar településrendszere

2025.06.01.
Móra Ferenc Múzeum

Veszélyes vizeken hajóznak át a mamutok

2025.05.29.
Katona József Múzeum "Cifrapalota" Kiállítóhelye

A világ legnagyobb avar települése

2025.05.29.
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

A vásárhelyi leventék háborús kálváriája

2022.08.10.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Nagymamáink receptjei között találunk rengeteg olyan ételt, melyek az állatok csontjából, ízületéből, bőréből készülnek. Sokunk számára a körömpörkölt, a pacal vagy a sült csirkepörc visszaidézi a régi szép emlékeket, egyeseknek azonban ezek az ételek ehetetlenek. Elődeink tisztában voltak azzal, hogy a kollagéntartalmú állati részek fogyasztása mennyire fontos szervezetünk számára.
Marhakollagén vagy körömpörkölt?
Természetes ragasztóanyag

A modern kor gyermekei általános étkezési szokásait tekintve szinte sosem találkoznak természetes kollagénnel. Étrendünkből egyre inkább eltűnnek az állati porcok, bőrök, így kevésbé tudjuk szervezetünkbe a kollagént természetes módon bejuttatni. Pedig csontjaink, porcaink, bőrünk, hajunk állapotát nagyban befolyásolja a kollagén hiánya. Ezt a fehérjét nevezhetjük szöveteink ragasztóanyagának is.

Nagy mennyiségben található meg szervezetünkben, saját testünk is előállítja, azonban pótolnunk kell, hiszen folyamatosan felszívódik, megfelelő hozzáadás nélkül eltűnik. Ez életünk természetes menete, mely lassítható, ha teszünk érte sporttal, egészségesebb életmóddal.

Az állati részek fogyasztásával ugyan a kollagén hiányát csökkenthetjük, de ezen ételek emésztése nagyon nehéz. A hatékony felszívódást megkönnyíthetjük, ha olyan natúr kollagén peptidet fogyasztunk, melynek hasznosulásához már alig szükséges az emésztés. A HerbaStar kollagénjei között találunk marhakollagén felhasználásával készült táplálékkiegészítőt, mely tökéletesen tud hasznosulni szervezetünkben. Előállításához kíméletesen, kizárólag legelőn tartott szarvasmarhákból nyerik ki a szükséges alapanyagot, ez a fehérje nem tartalmaz semmilyen hozzáadott adalékanyagot.

A kollagén kedvező hatásai

Bőrünk az idő múlásával elfárad, megereszkedik. Ráncaink egyre mélyebbekké válnak, bőrünk ruganyossága csökken. A megfelelő mennyiségű kollagén pótlásával csökkenthetjük például az újabb ráncok kialakulását. A marhakollagén étrend-kiegészítőként, por formájában fogyasztva alkalmas arra, hogy ezen fehérje elegendő legyen számunkra és tökéletesen végezze feladatát.

Az ízületekre is hatással van a kollagén csökkenése. A tiszta, 100% kollagén bevitelével kevésbé lesz nehéz a mozgás, lábaid fájdalomérzete mozgás közben enyhül. Az ízületi gyulladás és a porckopás okozta sajgás szintén kevésbé lesz érezhető, ha testedben kielégítő mértékűvé válik a kollagénszint.

Milyen formában fogyasszuk?

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért nem elegendő a színhússal és tejtermékek fogyasztásával szervezetünkbe kerülő fehérjék mennyisége. A válasz egyszerű. A húsok és tejtermékek olyan problémás aminosavakat is tartalmaznak, melyek nem engedik a teljes és gyors hasznosulást.

A hidrolizált állapotú kollagén táplálékkiegészítő étkezés útján bevihető a szervezetbe. Ez a természetes folyamat során könnyen beépül a szervezetbe, jól hasznosul. Napi fogyasztásával az egészséged megőrzését segíted elő.