2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.07.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A direkt thermo alapanyag kivételével a tekercses etikett címke nyomtatásához festékszalag szükséges. A cél minden esetben annak a kiváló minőségű nyomatképnek a létrehozása, ami garantálja a vásárlók megfelelő tájékoztatását.
Milyen festékszalag kell az etikett címke nyomtatásához?
Az etikett címke nyomtatása termál-transzfer festékszalag segítségével

A tekercses címke nyomtatásánál - ahogy fentebb már említettük a direkt thermo kivételével - a papír, a textil, valamint a műanyag kellékanyagok nyomtatása is termál-transzfer festékszalaggal (rövídítve TTR) történik. Az eljárás során a festékpigment a nyomtatófej által leadott hő hatására az etikett címke felületére ég, ennek eredményeképpen jön létre a nyomat.

A TTR festékszalag minősége kardinális kérdés, mert már rövidtávon is hatással van a nyomtatáshoz használt címkenyomtató élettartamára és a címke olvashatóságára. Az Etikett-Címke-Shop által forgalmazott festékszalagok garantáltan megbízható minőséget képviselnek.

Milyen termál-transzfer festékszalagok vannak?

A termál-transzfer festékszalagok három kategóriába sorolhatóak. Az etikett címke nyomtatása során ez az, ami meghatározza, hogy milyen alapanyagú kellékanyagot célszerű választani a kérdéses címkenyomtatási feladathoz.

Wax (viasz) festékszalag: jellemzően a matt papír alapanyagú etikett címke nyomtatásához használatos, mert az alacsony fejfűtés mellett is biztosítja a nagy nyomtatási sebességet. Könnyen beivódik a papír rostjai közé az alacsony olvadáspontja miatt. Ez a legkedvezőbb árú festékszalag.
Resin (gyanta) festékszalag: ez bármilyen típusú műanyag etikett címke nyomtatásához alkalmas. Mivel nagyobb fejhőmérsékletet igényelnek, ezért a nyomtatási sebességük kisebb. Kiváló tapadási tulajdonsággal bír, a kapott nyomatkép ellenáll a mechanikai és vegyi/oldószeres behatásoknak, ami kültéri felhasználásra is alkalmassá teszi őket.
Wax-Resin (viasz-gyanta) festékszalag: ez a festékszalag a Wax és Resin szalagok tulajdonságait egyesíti. Kifejezetten kompromisszumos megoldást jelenthet Önnek is ahhoz, hogy optimalizálni tudja a költségeket és az elvárásokat. Elsősorban fényes papír, polipropilén műanyag, polietilén és etikett címke nyomtatására használják.

Milyen szélességű és hosszúságú legyen a festékszalag?

A festékszalag szélességét a nyomtatni kívánt etikett címke szélessége határozza meg. Fontos, hogy legalább 2 mm-el szélesebb festékszalagot használjuk, mint amekkora a nyomtatni kívánt címke szélessége. A gyakorlatban ez azt jelenti, ha egy 50*25 mm-es etikett címkét akar nyomtatni, akkor a jó választás egy legalább 52 mm szélességű festékszalag.

A festékszalag hosszúságát, valamint a festékezés irányát mindig a címkenyomtató típusa fogja meghatározni. A címkenyomtató leírásában ezeket a paramétereket Ön is minden esetben tudja ellenőrizni, vagy nehézségek esetén a forgalmazónál pontos információkat kaphat róla.

Válasszon Ön is megfelelő termál-transzfer festékszalagot az etikett címkék megnyomtatására!