2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.06.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Egy romantikus este, egy évforduló ünneplése különleges környezet megteremtését várja el tőlünk, de az is előfordulhat, hogy pusztán jólesik a kádban áztatni magunkat. A nap végi relaxáció felér egy wellnesshétvégével, hiszen ilyenkor nem létezik más, csak mi és a jelen. Ilyenkor különféle kellékek segíthetik az ellazulást.
Illatgyertya – A hangulatos esték elengedhetetlen kiegészítője
A következő pár sorban az illatgyertyák hatásáról, kiválasztásáról és felhasználásáról olvashat egy kicsit bővebben.

A gyertyák világa

Az illatgyertyák némileg különböznek hagyományos társaiktól, hiszen sokszor már a jelenlétük is megnyugtatja az embert. Persze nemcsak ez az egyetlen eszköz, amivel kiegészíthetjük pihenésünket, a Gastro Bolt illatos termékei között sokféle légtérfrissítő, -illatosító darabbal találkozhatunk, de belőlünk most a gyertyák váltották ki a kíváncsiságot.

A minőségi gyertyák általában paraffinból, viaszból készülnek, s egy kis kanóccal vannak ellátva, ami a meggyújtásban segít nekünk. Már több mint kétezer éve használják őket, de a régi időkben inkább világítóeszközként funkcionáltak. A legjobb darabok egyenletes és korommentes égést biztosítanak.

Az illatgyertya, mint hangulatfelelős

Az illatgyertyákat a lakás számos részén égethetjük. Egyesek a romantika kedvéért gyújtják meg őket, ilyenkor aranyos formákat is kirakhatunk belőlük, míg mások csak az illat kedvéért használják ezeket. Ráadásul napjainkban sok olyan termék van forgalomban, amelyek külön kis lakásdekorációs elemnek egyaránt beillenek.

Az illatoknak különleges hatása van. Képesek egyik percről a másikra változtatni a hangulatunkon. Tudományos tény, hogy a különféle illatanyagok nemcsak az érzékszerveinkre, de az agyunkra egyaránt kihatnak, mivel az szoros összefüggésben van az érzelmeinkkel. Nem véletlenül alkalmazzák ezeket az aromaterápia területén is.

Milyen minőségi illatgyertyákat szerezhetünk be?

A letisztult, időtálló design, az egyedi niche illatok egy sajátos kollekciót hoztak létre, amelyeket most Ön is bármikor beszerezhet. A fekete külsejű, Ghazal kézzel készített gyertyák bergamot, jázmin és rózsa illatkombinációja egy új világot teremt a lakásban, ahol kizárólag a nyugalomé a főszerep. Ezt még megkoronázza egy kis szantálfa, oud, ámbra, illetve pézsma illat is.

A gyertyák sajátossága, hogy a prémium minőséget képviselik, ráadásul akár 51 órán át képesek égni.

Milyen gyertyákat NE vegyünk?

A minőség nem elhanyagolható szempont, a gyertyák vásárlása során legalábbis biztosan nem! Egy silány darab kevésbé esztétikus, nem is beszélve arról, hogy balesetveszélyes is lehet. Mindenféle gyertyának stabil bevonattal kell rendelkeznie, ellenkező esetben az égés is továbbterjedhet, ami katasztrófához vezethet.

Az illatgyertya tehát sajátos hangulattal és illattal ruházza fel a lakást, amiről minden, hozzánk látogató rögtön tudja majd, hogy ezek bizony mi vagyunk.