2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.06.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A nyári időszakban mi, hölgyek lengébben öltözünk és megjelennek a dekoltázsok. Ahhoz, hogy a megjelenésünk ebben az időszakban is igényes legyen, fontos a kiegészítők viselése. Egy jól megválasztott nyaklánccal feldobhatjuk a szettünket.
Milyen nyakláncot válasszunk a dekoltázsunkhoz?
Egy nyaklánc mindig jól jön!

Azt, hogy miért viselünk ékszereket, egyszerű megválaszolni. Ezzel tesszük fel a pontot az i-re, ez a korona az outfitünkön. A Juta Óra-Ékszer nyakláncai között mindig találhatunk olyan darabokat, amelyek jól illenek bármilyen viselethez. Érdemes különleges darabokat is választani, hiszen ezek lehetnek azok a magával ragadó részletek az öltözékünkön, amiket egy állásinterjú vagy munkamegbeszélés során megjegyeznek.

Válasszunk olyan örök darabokat, amelyek klasszikus kinézetüknek köszönhetően nem mennek ki a divatból, és a ruhákkal ellentétben még sok év múlva is viselhetőek. Egy nyaklánc, karkötő vagy fülbevaló akár a mindennapokban is viselhető, de az impozánsabb modelleket csak az alkalmakra ajánlott felvenni.

Fontos a jó választás

Az ékszereket nem csak a küllemük alapján választjuk meg. Fontos, hogy passzoljanak a testalkatunkhoz, színtípusunkhoz és az életmódunkhoz is. Egy hosszú nyakék nem mindig szerencsés a sokgyermekes anyukáknak, hiszen a kicsik szeretik piszkálni a fénylő, érdekes tárgyakat. Amit feltétlen érdemes szem előtt tartani, hogy a nyaklánc formája kövesse a dekoltázs ívét, vagy töltse ki a dekoltázst.

A V-kivágású dekoltázs minden testalkat számára ideális választás, mivel kellően nyújtja a nyakat. Ideális lehet hozzá a kulcscsont alá nyúló, a szegycsontra fekvő nyaklánc egy vagy több medállal. Kipróbálhatjuk a medálos nyakláncok rétegzését is, viseljünk 2-3 darabot egyszerre, különböző hosszúságokkal. Kerüljük a statement nyakláncokat vagy a chokereket, nyakpántokat.

Nem mindegy, hogy milyen a dekoltázs

A kerek kivágású felsők mellé ideálisak a rövid, hangsúlyos ékszerek, de akár a hosszabban lelógó, mell vonaláig érő medálos nyakláncok is jól mutatnak. Amire érdemes figyelni, hogy sem a túl rövid, sem a túl hosszú modellek nem ajánlottak. Kerüljük az aszimmetrikus kialakítást.

A csónaknyakhoz illik bármilyen nyaklánc, ami a nyakkivágás alá ér, talán ez az egyik legegyszerűbb választás. A Carmen-felsőkhöz az ideális döntés a rövid modell, illetve a nyakpánt. Ha magas garbót veszünk fel, akkor dönthetünk a hosszabb nyakékek mellett egy hangsúlyos medállal, vagy a rövid, attraktív darabok is megfelelnek.

A lényeg, hogy az öltözködésünk mindig passzoljon a stílusunkhoz és harmonikus legyen. Ha kényelmesen érezzük magunkat a napi szettünkben, az látszani fog a kisugárzásunkon is. Indulás előtt azért vessünk egy pillantást a tükörbe és győzödjünk meg róla, hogy a viseletünk megfelel-e az aznapi teendőinkhez. Egy jól megválasztott kiegészítővel stílusossá tehetünk szinte bármilyen ruházatot.