2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.05.26.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ha már kitűztétek a nagy napot, és izgatottan készültök az esküvőre, akkor itt az ideje a karikagyűrű kiválasztásának. Lehet, hogy már van elképzelésetek arról, hogy milyen gyűrűt szeretnétek, de az is lehet, hogy még egyáltalán nincs ötletetek.
Hasznos tudnivalók karikagyűrű vásárlása előtt
Érthető, ha ez nehéz döntés, hiszen ezt az ékszert egy életen át viselni fogjátok, így nem érdemes elhamarkodottan választani. Azonban van néhány szempont, amelyeket mindenképp ajánlott megfontolni és figyelembe venni.

Válassz az ízlésednek megfelelő gyűrűt!

A karikagyűrű kiválasztásakor elsődlegesen az egyéni ízlést kell szem előtt tartani, hiszen ahogy már korábban is említettük, ezt az ékszert hosszú éveken keresztül hordjuk majd. Ezért ne egy hirtelen fellángolás alapján döntsünk, csakis olyan gyűrű mellett tegyük le a voksunkat, amelyet szívesen viselünk nap mint nap.

Még mielőtt rámondjuk az igent egy kiszemelt darabra, nézzünk meg minél több típust. Az ekitoekszerek.hu karikagyűrű-kollekciója minden ízlésre nyújt megoldást.

Nem probléma az sem, ha más jellegű gyűrű tetszik neked, és más a párodnak. Bátran válasszatok mindketten a saját stílusotok szerint, hiszen attól az még ugyanúgy az összetartozásotokat fogja jelképezni.

Döntsd el, milyen anyagú és felületű gyűrűt szeretnél!

Maradhatsz a klasszikus, aranyból készült változatnál, vagy ha valami különlegeset keresel, akkor választhatsz a webáruház kínálatában is megtalálható, alternatív anyagokból készült karikagyűrűk közül. Ilyenek többek között a nemesacél, a titánium, a tungsten, azaz más néven volfram, de az arannyal bevont ékszerek is a kollekció részét képezik.

A legnépszerűbb karikagyűrű-felületek a fényesre polírozott, a matt, a szálcsiszolt, a kalapált vagy a csillámos matt. Ezek akár kombinálhatóak is egy ékszeren belül, így a végeredmény még különlegesebb lesz.

Vedd figyelembe az ujjad alakját

Például egy rövidebb ujjon nem biztos, hogy jól fog mutatni, vagy kényelmesen elfér egy szélesebb gyűrű, bármennyire is tetszik ez a modell.

Ezenfelül számít a gyűrűsujj alakja is, mert ha a karikagyűrű nem igazodik az ízületekhez, előfordulhat, hogy fel tudod ugyan húzni az ujjadra azt, de levenni már nem.

A megfelelő méret kiválasztása

Ebben egy szakember könnyen tud segíteni neked, de ha online szeretnéd a vásárlást intézni, akkor szerezz be egy speciális gyűrűmérő eszközt (multisizer gyűrűmérő), melynek segítségével Te magad is pontosan meg tudod határozni a tökéletes méretet.

A pénzügyi keret meghatározása

Érdemes már előre nagyjából belőni, hogy mekkora összeget szántok a karikagyűrűkre, és ennek tudatában nézelődni. Az alternatív anyagú ékszerek nagy előnye számos más pozitív tulajdonsága mellett a kedvező ára.

Ha ezeket a szempontokat előre végiggondolod, akkor máris leszűkítetted magadnak a kört, és egyszerűbb lesz a választás. Így biztos lehetsz abban, hogy a legjobb döntést fogod meghozni a karikagyűrű vásárlásakor.