2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.01.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ha egy költöztetés Budapest szívéből indul, vagy oda fut be, akkor az fokozott figyelemmel kell, hogy járjon. Ennek több oka is van. Ahhoz, hogy garantáltan épségben érkezzenek meg a vagyontárgyaink, és ne legyen útközben semmi gond, gondoskodnunk kell sok-sok csomagolóanyagról. Ezek fogják ugyanis azt az alapvédelmet nyújtani, amire mindenképp szükségünk lesz egy ilyen út során. De nézzük is ezt a gyakorlatban!
Költöztetés Budapest szívéből csomagolóanyagok nélkül? Na még mit nem!
Milyen veszélyei vannak egy költöztetésnek?

Még ha a legideálisabbak is a körülmények, akkor sem lehetünk 100%-ig biztosak abban, hogy minden sérülés elkerülhető. De a profi költöztetéssel foglalkozó szakemberek gyakorlatilag nullára tudják csökkenteni a kockázatot, ami nagyon jó hír számunkra! Ők ugyanis már a be- és kipakolás során is maximális szakértelemmel nyúlnak a vagyontárgyainkhoz, bútorainkhoz. Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy ne legyenek rajtuk már akkor sérülések, amikor még fel sem kerültek a teherautóra.

Ha tehát jól választunk a költözéshez partnert, az gyakorlatilag biztos sikert jelent. De milyen veszélyeknek vannak még kitéve a bútoraink? Persze el kell juttatni őket a teherautóra, majd onnan le, és be az új helyükre. De ezenkívül van még egy nagyon fontos rész: a két cím között még közúton is fuvarozni kell őket.

És ekkor vannak talán a legnagyobb veszélynek kitéve a vagyontárgyaink. Ugyanis a budapesti utak (de mondhatjuk a vidékieket is) rosszak. Nem mindenhol, és nem egyenletesen, de számos gyenge minőségű szakasz van. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelően rögzítve legyenek a bútoraink, és gondoskodni kell arról is, hogy ne ütődjenek egymásnak. Ne karcolják meg egymást, stb. A jó szakemberek ezt mind tudják, és tesznek is ellene.

Költöztetés Budapest szívéből? Csakis jól becsomagolva!

Az előző bekezdésben részleteztük, hogy milyen veszélye van annak, ha egy költöztetés Budapest szívéből indul, vagy ott végződik. Most már tudjuk azt is, hogy nagyon fontos a megfelelő partner kiválasztása, mely garancia az épségben megérkező bútorokra. De az egész nem innen indul.

Ahhoz ugyanis, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő védelmet a vagyontárgyaink számára, jól be kell csomagolnunk őket. Nem elég csak arra hagyatkozni, hogy majd a költöztető szakemberek jól belekötik a teherautóba. Az önmagában kevés lenne, ezért ezzel mindenképp foglalkoznunk kell.

A kisebb és törékeny tárgyaknak kartondoboz, bele újságpapír vagy nátronpapír kell. A nagyobbaknál pedig elő kell kerüljön a zsugorfólia, a buborékos fólia és a ragasztószalag. Természetesen a teherautón még raknak közéjük megfelelő mennyiségben pokrócokat is, így maximalizálva a védelmet.

Bízza profikra!

Amennyiben szeretné az egész folyamatot profikra bízni, talál a piacon olyan költöztetőt, aki átvállalja a csomagolást is. Így biztos lehet abban, hogy minden meg fogja kapni a maximális védelmet.