2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.01.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Sokszor érezzük azt, hogy kiszakadnánk a mókuskerékből és valami új, felejthetetlen élményre vágyunk. Egy kirgizisztáni túra megfelel ezeknek a kritériumoknak. Ha részt veszünk egy ilyen remek programon, garantáltan különleges tapasztalatot szerezhetünk.
Kirgizisztáni túra a bevállalósoknak
Szervezett utazás a nyugalom kulcsa

Egy utazás megszervezése nem kis stresszel jár. Rengeteg dolog van, amire oda kell figyelni, különösképpen a különböző programok szervezésére. Ha szeretnénk elkerülni ezt a fajta idegeskedést, és nincs időnk megszervezni a tökéletes kirándulást, akkor jobb, ha szakértő kezekre bízzuk magunkat.

Egy szervezett túra rengeteg felesleges terhet levehet a vállunkról. Csupán annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk és jelentkezzünk a számunkra ideális programra. Mivel egy úti célhoz általában több időpont is társul, biztosan a szabadságolásunkhoz tudjuk igazítani az utazást. A WanderWell számos lehetőséget kínál számunkra, hogy aktívan tölthessük el a pihenésünket, és egy kirgizisztáni túrával biztosan nem lőhetünk mellé.

Kirgizisztáni túra felejthetetlen élményekkel

Maga a kirándulás tizenegy napot vesz igénybe, ami éppen elegendő arra, hogy ellátogasson az ember Kirgizisztán legcsodálatosabb látnivalóihoz. A főváros, Bishkek hegyekkel övezett varázslatos látványt nyújt. Innen hamar megközelíthető az Ala Archa Nemzeti Park, ahol 4000 méter feletti havas hegycsúcsok látképe tárul elénk. A túra java borókások és fenyőerdők között vezet és gyalogosan 5-6 órát vesz igénybe, mindenképpen kihagyhatatlan.

Az ezt követő napokban is rengeteg meglepetést tartogat a program, egy másfél napos túra keretein belül láthatjuk a 3000 méter felett fekvő Kol-Ükök tavat és jurtában szállhatunk meg. Song Kul partjától az Issyk Kul tó felé vezet majd az utunk, ahol kopár sivatagszerű vidékek várnak ránk. A tó vize olyan sós, akárcsak a Holt-tengeré, úszás nélkül is fenntart minket a felszínen. A tóban lévő iszap rendkívül jót tesz a bőrnek, ezért érdemes egy kis pakolást is kipróbálni.

Újabb úti cél a Hét Bika nevű formáció, azaz a Jeti Öguz. Káprázatos formakincsei, homokkövei biztosan elvarázsolnak mindenkit. Egy igazi kalandornak kihagyhatatlan program a Karakol völgy, ami bámulatos tájat rejt magában. Az Ala-Kul-hágó 3870 méteres magasságával és a Tien Shan 5000 méter fölé magasodó csúcsainak látványával természetfeletti élményben lehet részünk.

A túra zárása

A túra zárásaként olyan helyekre látogathatunk el, mint Altyn Arachan, ahol csodás völgyek, hegycsúcsok és fenyőerdők várnak ránk. Megismerkedhetünk Karakol város érdekes történelmével és etnikai sokszínűségével. Végül részt vehetünk egy igazi állatvásáron, és szemtanúi lehetünk a leplezetlen piaci alkudozásnak.

Összességében ha egy igazi, esszenciális kirgizisztáni túrázásra vágyunk, akkor mindenképpen ki kell próbálnunk a szervezett utazás nyújtotta lehetőségeket és olyan programokon részt vennünk, amit magánúton csak hosszas tervezgetés árán tudnánk magunkévá tenni.