2021.11.25.
Magyar Mesemúzeum és Meseműhely

Zalán Tibor a Mesemúzeum új kulcsőre

2021.11.30.
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Tűzben edzett ősi japán szertartási edény

2021.11.22.
Herendi Porcelánművészeti Múzeum Alapítvány

A Herendi porcelán mutatkozik be a Shanghai Képzőművészeti Múzeumban

2021.11.17.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Kék lesz az Almásy-kastély a gyermekjogi világnapon

Magyar Mesemúzeum és Meseműhely - Budapest
Cím: 1013, Budapest Döbrentei utca 15.
Telefonszám: (1) 202-4020
Nyitva tartás: K-V 10-18
2021.11.25.
Petőfi Irodalmi Múzeum
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
November 27-én délelőtt 11 órakor kulcsátadó ceremóniára kerül sor a Mesemúzeumban, amelynek kapcsán új kulcsőrt avatnak Zalán Tibor személyében.

A Kányádi Sándor Kossuth-díjas író kezdeményezésére létrejött Mesemúzeum fontos szerepe a kulcsőri tisztség, amelyet minden évben más gyermekirodalmi alkotó tölthet be. Az elmúlt években ezt a tisztséget többek között Tóth Krisztina, Marék Veronika, Csukás István és Lackfi János látta el. A Mesemúzeum kulcsőrei kortárs írók közül kerülnek ki, akik egy évig támogatják megjelenéssel, programokon való részvétellel az intézményt.

Zalán Tibor ezúttal Berg Judittól veheti át a tiszteletbeli címet. Zalán Tibor József Attila-díjas magyar költő, író, dramaturg a következőképpen vall saját művészetéről: „Írtam és még írok néha könyveket az olvasóknak, drámákat a színházba járóknak, hangjátékokat a rádióhallgatóknak, dalszövegeket a koncerten csápolóknak és még sok egyebet –mindezt a gyermekek számára is megcsinálom, csak nekik, ha lehet, még jobbakat és jobban.”

A november 27-ei ceremónia (kulcsátadás és beszélgetés) után Zalán Tibor műveinek szereplőit kelthetik életre a gyerekek Farkas Réka iparművész segítségével.