2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.11.24.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Amíg fiatalok vagyunk, el sem tudjuk képzelni, hogy lesz idő, amikor a testünk már nem lesz hajlandó együttműködni velünk. Amikor azok a dolgok, amiket korábban gond nélkül megcsináltunk a napi rutinunk észrevétlen részeként, egyre nehezebben mennek, majd pedig teljesen ellehetetlenülnek.
Amikor a testünk nem engedelmeskedik…
Természetesen fiatalkorban vagy középkorúként is érhetnek minket meglepetések, amikor egy-egy baleset vagy hirtelen jött betegség meggátol minket abban, hogy ugyanúgy éljük az életünket, mint korábban. Ezek az esetek azonban jellemzően átmeneti problémákat jelentenek, nem kell tartósan berendezkedni egy újfajta életmódra.

De mi történik akkor, ha a régi életünknek oda? Vagy ha látjuk, hogy idős szüleink már árnyékai önmaguknak? Ilyenkor az UDOOR fürdőkádajtó csapata nyújtja a megoldást.

Betegségek, amik felbukkanásakor SOS cselekedni kell!

Nyilvánvalóan mindenki megöregszik, lassul a mozgás, megfontoltabban emelgetjük a lábakat még akkor is, ha amúgy semmi egészségügyi problémánk nincs.

Léteznek ellenben olyan mozgásszervi és időskori betegségek, melyek felbukkanásakor mihamarabb érdemes cselekedni, nem pedig megvárni, hogy egy szerencsétlen fürdőszobai balesettel tovább tetézzük a bajt.

De mik azok a betegségek?

Azok, ahol a testünk mozgásban érintett szervei károsodnak: gerincsérv, ízületi gyulladások, csípőproblémák, amputált végtag, törött végtag.

Azok, melyek a mozgáskoordinációért felelős szerveinket is támadják: Parkinson-kór, Alzheimer-kór, sclerosis multiplex, egyes daganatos megbetegedések.

Logikusan következik a fenti betegségekből, hogy az olyan, látszólag egyszerű tevékenység, mint például a fürdőkából ki-, illetve beszállás is rettenetes nyűggé és egyben veszélyforrássá válhat.

Ajtót a kádra!

Ha akár te magad, akár idős rokonod hasonló cipőben jár, akkor érdemes cselekedni!

Megnyugtatásul szögezzük le: nem kell szétverni a fürdőszobát, hogy extra költségekkel, rengeteg takarítással és felfordulással nehezítsd meg az életed.

Erre találták fel a fürdőkádajtót, mely a meglévő fürdőkád egyszerű, gyors és kevés rumlival járó átalakításával költséghatékony megoldásnak bizonyul már hosszú évek óta.

Hogy a tisztálkodás még mozgásszervi betegség esetén is zökkenőmentes legyen, szereltess ajtót a fürdőkádadra az UDOOR fürdőkádajtó csapatával!

Öröm az ürömben

Ha az ember mozgása korlátozottá válik, sok minden más is megváltozik. Nehezen fogadja el az ember, hogy már nem ura a testének, nem könnyű segítséget kérni sem, főleg ilyen intim ügyek esetében. Így aztán sokszor elmarad a tisztálkodás egy-egy ilyen akadály miatt, ami további betegségek melegágya lehet.

Ne hagyd hát, hogy akár te magad, akár rokonod kényelmetlenül, rosszul érezze magát a bőrében, amikor a megoldás egy karnyújtásnyira van!