2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.11.22.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Minden évnek megvan a maga trendje - akár a lakberendezésről, akár a divatról vagy a leggyakrabban használt színekról van szó. Miért ne lenne a tapétáknak is évről évre, szezonról szezonra változó trendje? Érdemes nyomon követni az alakulását.
Tapétatrendek - trendi tapéták
A tapétatrendek és a lakberendezés kapcsolata

A tapéta a lakás része, kézenfekvő, hogy így a lakberendezési stílusok meghatározó eleme. Sokféleségének köszönhetően rugalmasan alkalmazkodik az éppen aktuális irányzatokhoz, így nekünk lényegében csak a “finomhangolást” kell elvégeznünk. Csak a képzeletünk és az ízlésünk szab határt a választásunknak.

Van, aki még most sem lát tovább a megszokott skatulyánál - a nagymamákhoz illő virágmintás tapétáknál -, pedig ma már egyik-másik kész műalkotással is felér. A designerekre minta- és színválasztásnál nemcsak a kor szelleme gyakorol hatást, hanem a Pantone évről évre meghatározott színtrendjei is.

2021 tapétatrendjei

Amikor hazaérünk, ki szeretnénk lépni a rohanó, zajos világból - elemi erővel vágyunk a békére és harmóniára, ez megmutatkozik a kiválasztott motívumokban is. Előszeretettel fordulunk a trópusi botanikus és a természet ihlette minták felé, de szeretjük a 3D hatású - a teret optikailag nagyobbnak mutató tapétákat is.

Divatos a márványminta, az art deco, valamint a minimalista és a fekete-fehér stílus is. A Tapétaüzlet tapéta blog cikke szerint nagyon népszerű Borastapeter egyszínű tapétakollekciója is, ami öt egyszínű tapétából áll. Ezek a természetes és elegáns színű tapéták a Pigment kollekció tagjai.

A Boras márka

Svédország legismertebb, legrégebbi tapétamárkája a Boras. Az 1905-ben alapított cég folyamatosan fejleszti termékeit, designerei lépést tartanak a piac követelményeivel. Új színek, érdekes textúrák és formák kerülnek ki a kezeik közül, mintegy mintaként szolgálva másoknak a trendek tekintetében.

Honnan merítenek inspirációt a minőségi munkához? A természetből, a hagyományokból. Tisztelik a környezetet, ezért miközben új és hatékony módszereket is alkalmaznak a gyártás során, mégis kizárólag csak környezetbarát vízbázisú festékeket és ragasztóanyagokat alkalmaznak.

A Pigment kollekció jellemzői

Tapintható melegség, sima bársonyos felületek, modern színek - 40 tapétaárnyalat, ami más és más érzelmet mutat. A fehér a letisztultságot, a szürke a biztonságot és kiegyensúlyozottságot. A nappaliban használt fekete az eleganciát és a mélységet, amit könnyen feldobhatunk színes kiegészítőkkel.

Az előszobában és a konyhában remekül mutat a sárga melegsége, a hálószobában a kék megnyugtató, lazító hatása érvényesül a legjobban. A zölddel közelebb lehet hozni a természetet és a környezettudatosságot. A rózsaszín a romantikus vintage stílust idézi, vonzóan szerethetővé téve a teret.

Ezek a vlies tapéták, speciális mérettartó tulajdonságokkal rendelkeznek. Előnyük a szellőzés mellett az, hogy nagyon strapabíróak, jól tisztíthatóak (lemoshatóak), kopásállóak és elfedik a kisebb repedéseket is. Kiváló a színtartásuk, és jól illeszkednek bármilyen stílusba.