2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2021.11.16.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A mindennapok során az otthonunkat és az értékeinket számos veszély fenyegeti, amiket ha kizárni teljesen nem is tudunk, legalább megpróbálhatunk felkészülni rájuk.
Okok, amik miatt érdemes lakásbiztosítást kötni
A következő cikkben segítséget nyújtunk, ha még hezitálsz, hogy érdemes-e egyáltalán lakásbiztosítást kötni, vagy egyszerűen csak nem tudod, miért is lehet jó ez neked.

Tűz és robbanás

Sajnos nagyon sokat lehet hallani a híradókban olyan esetekről, amikor családok életének munkája válik szinte percek alatt a lángok martalékává, vagy robban fel véletlenek következtében. Ilyenkor a legtöbb esetben gyűjtést szerveznek a károsult családoknak, hiszen mindenük odaveszett és nem tudják, hogyan pótolhatnák a dolgaikat. Ha Te nem szeretnél erre rászorulni, érdemes biztosítani az otthonodat, hiszen ebbe már nem csupán az épületet tudod belefoglalni, hanem a baleset során kárba veszett ingóságaid után is tudsz térítést igénybe venni, ezzel pedig akár meg tudod alapozni az újrakezdést is, amennyiben teljesen menthetetlen a helyzet.

Szeretnéd felkészültnek érezni magad minden szituációra? Keresd fel az Allianz Hungária weboldalát, ahol most 10% kedvezménnyel tudod megkötni a lakásbiztosítást, hogy védve érezhesd értékeidet a balesetekkel szemben.

Betörés és vandalizmus

Sokak szerint a legrosszabb hazaérkezési forgatókönyv, mikor azt kell észrevenned, hogy már nincs szükséged a kulcsra, hogy kinyisd az ajtót, mert már előtted feltörték azt. Ekkor pedig megesik, hogy a betörők nem megfontoltan, apránként kutattak, hanem bizony feltúrják az egész lakást, eltörnek holmikat, esetleg felhasogatják a kárpitokat értékek után kutatva. Ezzel pedig nem csupán akkora kárt okoztak neked, amennyit el sikerült vinniük, hanem a felfordulás is ide értendő.

Másik bosszantó dolog az lehet, ha reggel azt kell látnod, hogy a kerítésed vagy a házad oldalát összefirkálták, graffitivel megrongálták. Egyes biztosítási csomagokban viszont már erre is van lehetőséged térítést kérni.

Villámcsapás

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a villámcsapás csak akkor érinti őket rosszul, ha közvetlenül a házba csap be, de ez tévedés. Amennyiben a villámcsapás 5 km-es körzetben történik, az indukciós hatása révén túlfeszültséget okozhat az elektromos berendezésekben, amik akár javíthatatlanul tönkre is mehetnek emiatt.

Vízkárok

Már egy szivárgó vízvezeték is hatalmas problémákat tud okozni a házak szerkezetében, főleg, ha túl későn vesszük a hibát észre. Ilyenkor vízvezeték-szerelőt kell hívni, aki akár bontást is javasolhat a probléma elhárításához, ami nem kevés rombolással jár együtt, és elég komoly anyagi vonzata is van. Ezenfelül számolni kell egy tetemes összegű többletfogyasztási számlával is, amennyiben nem sikerült elég hamar észlelni a bajt.