2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.10.13.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ahhoz, hogy kutyánk kiegyensúlyozott, egészséges és boldog legyen, sok mindenre oda kell figyelnünk. A felelős állattartás áldozatokkal jár, de nincs is annál jobb érzés, amikor négylábú kedvencünk boldogan bújik oda mellénk egy kalandos nap végén.
Így lesz kutyád a legboldogabb!
Egészséges táplálkozás

A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy kutyánk egészséges és kiegyensúlyozott legyen. A nem elegendő mozgás viselkedési problémákat is okoz, ezért jegyezzük meg: a fáradt kutya boldog kutya. Persze nem szabad túlterhelni őket, életkoruknak és sajátos igényeiknek megfelelően sétáltassuk és játsszunk velük.

A másik rendkívül fontos tényező az egészséges táplálkozás. Sok gazdi későn kezd el foglalkozni a megfelelő kutyatáp kiválasztásával, amikor már kedvence valamilyen emésztőrendszeri panasszal küzd.

A legjobb, amit tehetünk, hogy megelőzzük a betegségek és a fejlődési rendellenességek kialakulását.

Kerüljük a túletetést!

Bár minden kutyatulajdonos küzd az ellenállhatatlan kiskutya szemekkel, de az, ha mindig etetjük kedvencünket, sokat árthat neki. Nem beszélve arról, hogy a folyamatos játszma során kutyánkban erősíthetjük az alfahím ösztönt, hiszen azt érzi, ha ő kér valamit, a gazdi megteszi.

A kutyák szinte képtelenek az önkontrollra étel tekintetében, ezért bármennyi ételt is teszünk eléjük, ők elpusztítják. Emiatt különösen fontos a mérték tartása, hogy elkerülhető legyen az elhízás és az azt követő egészségügyi problémák, szervi betegségek.

Sok múlik a gazdin

Ahhoz, hogy kedvencünk ideális testsúllyal rendelkezzen, egy nagy adag odafigyelésre és akaraterőre van szükségünk. A napi megfelelő mennyiségű testmozgás mellett a napi étkezéshez tartozó szabályok betartása a másik fontos tényező.

A szabályok hallatán nem drasztikus evésmegvonásra kell gondolni, csupán keretek közé szabni az étkezéssel kapcsolatos teendőket. A kutya életkorához, testsúlyához és esetleges ételérzékenységéhez mérten szabad etetni.

A táp minősége nagyban befolyásolja az eb emésztőrendszerének helyes működését. Emellett fontos törekedni arra is, hogy ne etessük mindig ugyanazzal, egyhangúan kutyánkat.

A megfelelő kutyatáp elegendő vitamin- és ásványianyag-tartalommal, valamint zöldség- és gyümölcstartalommal rendelkezik. Az Omega-3 zsírsavak szintén jótékony hatással vannak a kutyák egészséges fejlődésére, főleg a tápanyagok megfelelő felszívódásában játszanak szerepet.

Saját életünk során is igyekszünk megválogatni az ételeket, amik a tányérunkra kerülnek. Kutyánk esetében is törekedni kell az egészséges, tápanyagban gazdag ételek beszerzésére, hogy teljes életet élhessen, és minél tovább élvezhessük társaságát.

A Petissimo széles kínálattal vár minden felelős gazdit, aki nagy figyelmet fordít az egészséges és jó minőségű kutyatáp megválasztására. Válaszd ki a kutyusod számára legmegfelelőbb tápot, és gondoskodj egészségéről hosszú távon!