2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.09.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Sokszor már augusztus végén érdemes nekiállni megtalálni a tökéletes őszi lábbelit. Nemcsak a ruhatárunkat kell ilyenkor lecserélni, hanem ideje elővenni a szezon divatos kiegészítőit, illetve csizmáit egyaránt. A kirándulós hónapokra azonban nem árt beszerezni egy kényelmes csizmát és bakancsot a BORGO-tól, amit még nagyobb lejtőkön is bevehetünk. A tartós modellek képesek minden körülmény között megállni a helyüket.
Hogyan válassz csizmát és bakancsot?
A csizmák és a bakancsok időszaka

Egy igazán kényelmes csizma és bakancs kiválasztásához sok időre van szükség. Ahhoz ugyanis, hogy strapabíró és komfortos őszi-téli lábbelit találhassunk, nem árt jól körbenézni.

A megfelelő modell jó szolgálatot tesz a hűvös őszi reggeleken, de még a havas téli estéken is. Cikkünkben ezért is segítünk döntésre jutni!

Fontos, hogy ne ütközzünk akadályokba sár és eső idején sem, hiszen ősszel jóval nagyobb eséllyel kaphat el minket egy nagyobb csapadék.

Lábbelik az erdei kirándulásokhoz

Amikor döntés előtt állunk, a legfontosabb kérdések között ott van az is, hogy vajon mire is használjuk majd a cipőt. Kereshetünk hétköznapokra, munkához, de akár túrázás céljából is különböző csizmákat. A túrabakancsoknál fontos szempont, hogy az bordás talpú darab legyen, ami vastag és mégis rugalmas. Emellett nem elvetendő szempont a masszív kialakítás sem, amely megfelelő alátámasztást nyújt a láb számára. Érdemes beszerezni hozzá továbbá jobb minőségű, ámde komfortos talpbetétet, ami biztonságos járást biztosít a számunkra.

Nem árt az sem, ha a választott lábbeli vízlepergető is, ami miatt tiszta és száraz marad, még a legnehezebb időszakokban is. Ennek hatására nem kell attól tartanunk, hogy a nedves és csúszós utakon balesetet szenvednénk. Egy vizes csizma nemcsak kényelmetlen, de még felfázást is okozhat, ami hosszú távú mellékhatásokkal járhat.

A csizmák és bakancsok nemcsak bőrből készülhetnek

A legtöbb kiránduló általában bőrből készült gyártmányt választ, manapság azonban már számos rugalmasabb darabot is találhatunk a piacon. Legyen szó mesterséges anyagokról, amelyek remek légáteresztő képességgel rendelkeznek, vagy éppen a Knup márka cipőiről. Utóbbiakat kifejezetten a nagyobb őszi túrákra tervezték, így szinte minden fontosabb elvárásnak megfelelnek. A kialakításuknak köszönhetően remekül alátámasztják a talpat, mégis kényelmesek és rugalmasak maradnak. A kollekció darabjait ráadásul súrlódásmentes fűzőlyukakkal látták el, ami még többet ad hozzá az amúgy is rettentő kényelmes bakancsokhoz.

Lábbelik a hétköznapokra

A mindennapokhoz jóval egyszerűbb a választás, hiszen a termékpaletta is szélesebb. Persze itt is fontos a vízhatlanság és a komfortos érzés, ám sokkal dizájnosabb modellek közül választhatjuk ki azt, amelyiket idén ősszel szívesen viselünk majd. A BORGO-nál rendelhetőek bőr, műbőr, de még szintetikus anyagú változatok is. Ha olvasnál az aktuális trendekről a stílusos bakancsok Borgo blogján megteheted.