2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.09.14.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A telefon egy nagyon kényes eszköz. Sokszor hiába teszünk meg mindent az épségének megőrzése érdekében, a bajt nem tudjuk elkerülni.
Kijelzőcsere akár egy órán belül?
Sajnos a kijelző nagyon sérülékeny

Az óvatosság nem árt, sőt, azt is lehet mondani, hogy kötelező. Igyekezzünk vigyázni a telefonunkra, amennyire csak lehet. Manapság már szinte minden készülékhez lehet kapni különböző színekben és mintákban védőtokot, azonban sokszor még ez sem óv meg a bajtól.

Egy-egy apró baleset sajnos bármikor történhet. Egyáltalán nem kell nagy dolgokra gondolni, egy apró koccanás, egy óvatlan mozdulat, egy rossz pozíció, és a telefon leeshet a földre. Ha nem magasból zuhan, akkor jók az esélyek arra, hogy épségben megússza, egyéb esetekben pedig fel kell készülni arra, hogy nem az a látvány fogad, mint a zuhanás előtt.

Ilyen esetekben a legtöbbször a kijelző szokott megsérülni, megreped vagy összetörik, de az is előfordulhat, hogy a hátlapnak esik bántódása. A kijelző másik nagy ellensége a zsebben felejtett kulcs vagy fémpénz, hiszen ezek azonnal képesek bosszantó karcolásokat okozni.

Megrepedt, összetört, elromlott

Ha megtörtént a baj, akkor sem kell azonnal kétségbeesni és új eszköz után keresgélni, hiszen létezik megoldás. A kijelzőcsere manapság már rutinfeladatnak számít, ezért könnyen lehet orvosolni a problémát. Azzal azonban nem árt tisztában lenni, hogy sok minden befolyásolja a javítás árát.

Ezek közül az egyik legfontosabb a készülék típusa és kora. Az új készülékek javítása jellemzően drágább. Egy csúcsmodern telefon kijelzőcseréje akár a duplájába is kerülhet, mint egy kicsit régebbi darab kijelzőjének a javítása. Ezzel szemben az is előfordulhat, hogy a készülék annyira régi, hogy nem lehet cserélni a kijelzőjét, mondjuk abból az okból kifolyólag, hogy a gyártó már nem készít hozzá alkatrészeket.

Amennyiben megsérült a kijelződ, és szeretnéd gyorsan megjavíttatni, akkor érdemes megnézned a nemrég Budán új üzletet nyitó, így már két helyen működő GSM Pont árait.

Szervizelés előtt

Amennyiben szervizelésre adjuk a fejünket, akkor van pár dolog, amit érdemes szem előtt tartani. Ha nem tudunk napokat várni a javításra, akkor érdemes olyan helyet keresni, ahol rendelkeznek akkora tudással és raktárkészlettel, hogy rutinfeladatnak számítson egy ilyen művelet, és saját készletből azonnal tudják biztosítani a szükséges alkatrészeket. Egy ilyen üzletben akár órákon belül meg tudják javítani a telefont.

Egy másik fontos dolog, ami nagyon jól tud jönni a későbbiek során, amit nem árt mérlegelni, az nem más, mint a garancia. Ha a szerviz ad garanciát az elvégzett munkára, akkor nyugodtak lehetünk afelől, hogy minőségi munkát végeztek, és nem kell pár nap múlva ismét javíttatni a készüléket. Ha pedig mégis, akkor azt az adott szerviz ingyen és bérmentve elvégzi.