2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2021.07.30.
családi program, hír, rendezvény, séta, tárlatvezetés, szakvezetés
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A harmadik kerületben működő kulturális helyszínek összefogásának köszönhetően tavaly nyáron első ízben megrendezett Óbudai KultÉj idén újra várja az Óbudát felfedezni vágyó közönséget.

2021. július 31-én egy kora délutántól késő éjszakáig tartó élményekkel teli programsorozat vár mindenkit, aki ellátogat Óbudára.

A tavalyi kedvező fogadtatás felülmúlta a szervezők várakozásait, több ezren voltak kíváncsiak az első Óbudai KultÉj programjaira. Az idei kínálat is több mint ígéretes: könnyed városi sétákat, műhely- és raktárlátogatásokat, interaktív tárlatvezetéseket, hagyományőrző bemutatókat, csillagkép mustrát és még számos izgalmas eseményt tartogat azok számára, akik szívesen elmerülnének a sokszínű óbudai forgatagban.

Az Óbudai KultÉj 2021-ben 13 helyszínen több mint 70 programmal jelentkezik.


Résztvevő helyszínek:
Aquincumi Múzeum és Régészeti Park
Budapest Galéria
Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont és Óbudai Anziksz
Godot Kortárs Művészeti Intézet
Kassák Múzeum
Kiscelli Múzeum
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
Óbudai Kulturális Központ
Óbudai Múzeum
Óbudai Múzeum Goldberger Textilipari Gyűjtemény
Óbudai Platán Könyvtár
Óbudai Polaris Csillagvizsgáló
Vasarely Múzeum

A programban részt vevő összes múzeum és egyéb helyszín egy belépőjeggyel látogatható, belépőjegyek minden résztvevő helyszínen megvásárolhatók (kivéve ÓKK). Jegyár: 1.500 Ft, 14 éves kor alatt a belépés ingyenes, a 3. kerületi és egyéb intézményi kedvezmények erre a rendezvényre nem érvényesek.

A karszalagok mellé a látogatók pecsételő lapot is kapnak, amellyel érdemes lesz felkeresni minél több Óbuda KultÉj programhelyszínt, ahol egy-egy, a helyszínre vonatkozó kérdés helyes megválaszolásával gyűjthetik a pecséteket. A lapok bármelyik résztvevő helyszínen leadhatók, a legalább 5 pecsétet összegyűjtők részt vesznek az Óbudai KultÉj sorsolásán, amelyen egy szerencsés látogató a résztvevő helyszínek által összeállított értékes óbudai ajándékcsomagot nyer. A nyertest e-mailen értesítik a szervezők.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, a programokon való részvétel a hatályos járványügyi szabályozások szerint lehetséges. Kérik, látogatás előtt mindenképp ellenőrizzék, hogy a kiválasztott helyszín programjain az aktuális rendelkezések szerint szükséges-e a védettségi igazolvány felmutatása.