2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.07.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az éjszakai pihenés és a rendszeres, nyugodt alvás nagyon fontos a napközbeni aktivitásunk miatt. Ha valaki hosszú távon nem tudja kipihenni magát, úgy sem a munkában, sem az otthoni teendőkben nem tud maximálisan helytállni.
Nyugodt és pihentető lesz az alvás a legjobb ágyneműt választva
Az alaposan kiszellőztetett szoba mellett a gondosan kiválasztott ágynemű is befolyásolja az alvás minőségét. Néhány fontos szempontra figyelve Ön is gondosan kiválaszthatja a legjobb ágyneműt, amellyel zavartalan lesz az alvás. Cikkünkben ezeket a szempontokat szedtük össze.

Kezdje az alapokkal: válasszon minőségi matracot!

Az alvás egyik kiemelkedően fontos eszköze a jól megválasztott matrac. Ennél a terméknél sorra kell venni azokat az élethelyzeteket, hogy milyenek az alvási szokásai, mi a kedvenc alvópozíciója. Ezenfelül figyeljen a matrac anyagára, szerkezetése és rugózására is, mindenképpen tartós, hosszú távú befektetésként gondoljon a matracvásárlásra.

Ezzel ugyanis elkerülheti a fájó, zsibbadt végtagok és a gyakori forgolódás miatti kimerültség érzését. Ha a matrac nem kényelmes, akkor az alvásra szánt idő ahelyett, hogy segítené a szervezet pihenését és regenerálódását, inkább fáradttá teszi azt. Ez pedig hosszú távon kihatással lesz a mindennapokra, akkor is, ha a legjobb ágynemű között hajtja álomra a fejét.

A jó ágynemű legfontosabb tulajdonságai

A jó ágynemű alaptulajdonságai igazodnak az évszakokhoz és az éppen aktuális időjárási helyzethez is. Nyáron, kánikulai napokon bőven elegendő a könnyű töltetű ágynemű, ami vékonyságának köszönhetően nem melegít. Ezzel szemben a hűvös, téli hónapokban vastag töltetű paplanok és párnák között esik jól az alvás.

Mindkettő esetben fontos a jó légáteresztő képesség, amivel a test számára az ideális hőérzet garantálható. Nyáron a megfelelő szellőzés miatt, télen a meleg bent tartása miatt. A Díszpárna.com Webáruháznál kapható pamut-szatén ágyneműnek például kíváló a szellőzőképessége, és a mosás során használt mosószer sem tud megülni az alapanyag szálaiban, így elkerülhető a bőrirritáció. Sőt, ez a típusú ágynemű a gyakori mosást is jól bírja, könnyen szárad, amivel a higiénia is biztosítható.

Szempontok a legjobb ágynemű kiválasztásához

A pamut-szatén kombináció egy anyagban ötvözi a pamut kifogástalan légáteresztő képességét és a luxus érzetét biztosító szatén selymes puhaságát.

Mindkét tulajdonság fontos, amikor az ágynemű kiválasztásakor átgondolja, hogy mik azok az érzések, amelyekkel a nyugodt és pihentető alvás biztosítható. Jó érzés a kellemesen hűsítő anyag, ami pluszban az elegancia és luxusérzést is megteremti.

Emellett a bőrbarát pamutanyag a könnyű tisztíthatóságot és frissességet nyújtja a mindennapi alvás során. Mivel könnyen szárad, ezért jóval tovább marad jó illatú, ez pedig szintén befolyásolja a szervezet számára fontos pihenést.