2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2010.03.15.
Oktatási és Kulturális Minisztérium
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A nemzeti ünnep alkalmából kitüntetéseket adott át Sólyom László államfő - Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke társaságában. A Magyar Köztársasági Érdemrendet kapott (fokozat: középkereszt a csillaggal, polgári tagozata) többek között Bereczky Loránd Munkácsy Mihály-díjas művészettörténész is, a Magyar Nemzeti Galéria volt főigazgatója - a Magyar Nemzeti Galéria tudományos műhellyé formálásáért, gyűjteményeinek jelentős gyarapításáért, új ismereteket adó, érdekes és népszerű kiállításainak megszervezéséért.


Hiller István oktatási és kulturális miniszter - ugyancsak a nemzeti ünnep alkalmából - kulturális kitüntetéseket adott át vasárnap, március 14-én a Szépművészeti Múzeumban. Közel 300-an vehettek át állami és művészeti díjakat.

Az oktatási és kulturális miniszter kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét adta többek között Erdődyné Csorba Csillának, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának, valamint a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet adományozta Dr. Benke Józsefnek, a Pécsi Tudományegyetem Orvostörténeti Múzeum nyugalmazott igazgatójának, illetve Vajda Istvánnak, a Nógrád Megyei Múzeumszervezet Bányászati Kiállítóhely múzeumvezetőjének.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a képzőművészet, az iparművészet és a fotóművészet, illetve ezek határterületein végzett kiemelkedő művészettörténészi, művészetírói, műelméleti vagy műkritikusi tevékenységéért Németh Lajos-díjban részesítette Dr. Albertini Béla fotótörténész-művészettörténészt, Fabényi Júlia művészettörténészt, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága főigazgatóját, valamint Hornyik Sándor művészettörténészt, az MTA Művészettörténeti Kutatóintézet Lexikon-gyűjteménye vezetőjét.