Eseménynaptár
2024. március
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
2024.03.23. - 2024.03.23.
Kaposvár
2024.03.23. - 2024.03.23.
Budapest
2024.03.23. - 2024.03.23.
Eger
2024.03.22. - 2024.03.22.
Budapest
2024.03.22. - 2024.03.22.
Szombathely
2024.03.21. - 2024.05.10.
Fülek
2024.03.15. - 2024.03.15.
Szentendre
2024.03.15. - 2024.04.15.
Szentendre
2024.03.14. - 2024.03.15.
Fülek
2024.03.11. - 2024.03.11.
Balassagyarmat
2024.03.09. - 2024.06.22.
Kecskemét
2024.03.08. - 2024.05.01.
Túrkeve
2024.03.07. - 2024.04.21.
Gyula
2024.03.01. - 2024.04.01.
Tatabánya
2024.03.01. - 2024.08.31.
Szeged
2024.02.29. - 2024.04.30.
Herend
2024.02.23. - 2024.03.10.
Hódmezővásárhely
2024.02.22. - 2024.05.19.
Szombathely
Sóstói Múzeumfalu - Nyíregyháza - Sóstó
Sóstói Múzeumfalu
Cím: 4431, Nyíregyháza - Sóstó Tölgyes utca 1.
Telefonszám: (42) 479-704, (42) 500-552
Nyitva tartás: IV.1-X.1.: K-V 10-18
X.1-X.31.: K-V 10-17
Hétfőn és az ünnepek utáni első munkanapon a múzeum zárva tart!
A program már nem tekinthető meg.
2009.09.18. - 2009.09.19.
rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Múzeumi belépők, szolgáltatások árai:
Belépő felnőtteknek
800 HUF
Belépő felnőtteknek
(Rendezvénynapokon (Kivéve Szent Iván Éj))
900 HUF
Belépő diákoknak
400 HUF
Belépő diákoknak
(Rendezvénynapokon (Kivéve Szent Iván Éj))
700 HUF
Belépő nyugdíjasoknak
400 HUF
Belépő nyugdíjasoknak
(Rendezvénynapokon (Kivéve Szent Iván Éj))
700 HUF
Belépő:
Felnőtt: 800 Ft
Kedvezményes: 500Ft
Idén az eddigiekhez hasonló, nagyszabású eseménynek ígérkezik a Sóstói Múzeumfaluban szeptember 18-19-én (pénteken és szombaton) megrendezett "Kóstolja meg Magyarországot" elnevezésű gasztronómiai rendezvény: három ország főzőcsapatai 20 helyszínen, közel 50 féle étellel várják a közönséget. Olyan kuriózumok is találhatók közöttük mint a strudli, a slambuc vagy a lepcsánka, és kuriózum lesz a faluközpontban mesterszakácsok által óriásfazékban készített 1500 adag fiákergulyás is!

Az előzetes igények szerint több mint 60 sátort építenek fel a múzeum munkatársai, ahol hagyományos sparhelten, kemencében, gáztűzhelyen és természetesen szabadtűzön is rotyog majd a gyomorba való. A múzeum egész területén elhelyezett csapatokat kóstolójeggyel érdemes felkeresni, mégpedig jónéhánnyal felvértezve, mert a finomságok közül többet is hasznos megízlelni. S hogy tétje is legyen a főzőcskének, a közönség díjat az a csapat kaphatja meg, amelyik a legtöbb látogatói szavazatot gyűjti össze.

A faluközpontban felállított sátrakban olyan agráripari termékek kóstolhatók majd, mint a penyigeiek aszalt szilvája, a tarpaiak és érpatakiak szilva-, meggy- és más gyümölcspálinkái, a Nyírségben gyűjtött akácméz vagy a jóféle kecskesajtok garmadája.

Az idei program díszvendége az ungvári skanzen, melynek munkatársai a Kárpátalján az 1920-as, 30-as években készült archív fényképekből összeállított kiállítást hoznak magukkal. Florian Zapletal fotóihoz a kiállítóház udvarán készített hucul nemzeti étel, a borscs megízlelése a desszert!

Bár a rendezvény első sorban az evésről szól, nem mindegy, hogy az mily módon történik. Ezért lesz érdekes színfoltja a programnak a Slow Food (komótos étkezés) mozgalom magyarországi követőinek V. Országos Találkozója, de itt tartják ülésüket a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagjai is.

S aki nem csupán itt akar kóstolni, hanem otthon is el akarja készíteni valamelyik megtetszett ételféleséget, annak a résztvevők által küldött receptekből összeállított szakácskönyv jelenthet segítséget.