Eseménynaptár
2015. március

Ernst Múzeum

Budapest

akadálymentesített

Cím: 1065 - Budapest, Nagymező u. 8.

Telefonszám: (+36 (1)) 413-1310

E-mail: mucsarnok@mucsarnok.hu

Nyitva tartás: K-V 10-18, 11-19

Keresési tippek

kiállítás rendezvény hír pályázat
Találatok rendezése:időpontnövekvő sorrendbencsökkenő sorrendbencímnövekvő sorrendbencsökkenő sorrendben
A tengerpartra
Csurka Eszter kiállítása
időszaki kiállítás, képzőművészet
Lehet-e izgalmasabb élményünk, mint tetten érni az emberi élet, a testi tapasztalatok minden egyes részét átható áramlás, az idő egzisztenciális adományát? Kifürkészni a hullámzást, amely törvényt szab a természetnek. Csurka Eszter új kiállítása ezt kínálja. A tárlat, amelynek címe Pilinszky klasszikus négysorosát idézi a Harmadnapon című kötetből, a tengerről szól. A testet öltött tengerről, amely kifekszik a tengerpartra.
Ernst Múzeum Budapest 2013.05.25.-2013.07.28.
Tükör által homályosan - Tegnap és ma
időszaki kiállítás
Az emberi arc egyszerre néző és nézett, de főként ez utóbbi: saját arcunkat is csak kívülről, valamiben tükröződve láthatjuk. Metafizikai, etikai, szemiotikai és művészeti szempontból egyaránt az ember legfontosabb testrésze: az arcnak világteremtő ereje van.
Ernst Múzeum Budapest 2013.01.24.-2013.05.05.
AJ VEJ-VEJ New York 1983-1993
időszaki kiállítás, képzőművészet
Aj Vej-vej (1957, Peking/Beijing) sokoldalú, konceptuális beállítottságú, a társadalmi viszonyokat kritikusan szemlélő művész, aki a legutóbbi években vált a kortárs képzőművészet világszerte legismertebb alkotójává. Építészként, konceptuális művészként, szobrászként, fényképészként, bloggerként, twitterező, interjúkat készítő, kultúrkritikát gyakorló művészként a kortárs témák és társadalmi problémák érzékeny megfigyelője; nagyszerű kommunikátor és kapcsolatépítő, aki élettel tölti meg a művészet szerepéről vallott elképzeléseinket.
Ernst Múzeum Budapest 2012.08.16.-2012.11.25.
Átfestett ikonok - Kelemen Károly kiállítása
időszaki kiállítás, képzőművészet, kortárs
Már több mint három évtizede, hogy az egyik legjelentősebb európai festészeti seregszemle, a francia Musée du Château (Cagnes-sur-Mer) fesztiváljának 1ére PALETTE D'OR díját a Pierre Restany művészettörténész elnökölte zsűri egy ifjú magyar művésznek, Kelemen Károlynak ítélte. A hazai művészeti körökben fotómunkáiról és radírfestményeiről akkor már jól ismert alkotó azzal tűnt ki a nemzetközi közegben, hogy nem a divatos trendek valamelyikét követte, hanem autonóm és eredeti módon reflektált a modern képzőművészet meghatározó folyamataira.
Ernst Múzeum Budapest 2012.05.03.-2012.07.15.
Újragondolt hagyomány - A Derkovits-öszöntdíjasok 2012-es bemutató kiállítása
időszaki kiállítás, iparművészet
A Derkovits Gyuláról elnevezett alkotói ösztöndíj több mint fél évszázada a fiatal művészgenerációk független munkáját segítő legfontosabb állami támogatás. Idén három ösztöndíjas évfolyam összesen huszonhat alkotója állítja ki munkáit. A két hétig nyitva tartó kiállításnak a beszámolók elfogadása, illetve az ösztöndíjak meghosszabbítása a tétje. A beszámoló kiállítás stilárisan és műfajilag is széles spektrumban nyújt betekintést a fiatal alkotókat foglalkoztató művészeti kérdések és jelenségek körébe, képet adva az őket érő hatásokról, benyomásokról.
Ernst Múzeum Budapest 2012.04.05.-2012.04.22.
Opus Magnum - Korlátozás. Territórium. Meghatározás
időszaki kiállítás
Natalia LL-nek, aki kétségkívül az egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb lengyel művész, ez az első olyan átfogó kiállítása, ahol a korai és az utóbbi évek alkotásait is bemutatják. Közel félszáz mű, köztük nagyméretű munkák, installációk, filmek foglalják össze eddigi életművét.
Ernst Múzeum Budapest 2012.01.19.-2012.03.18.
Németh Ilona: DILEMMA
filmművészet, időszaki kiállítás, kortárs, újkori művészet, XX. századi művészet
Németh Ilona projektje több szempontból is rendhagyó kiállítás. A dunaszerdahelyi képzőművész egy több helyszínt érintő nemzetközi kiállítássorozat első helyszíneként a múzeum terét nagyszabású installációvá tervezte formálni, ám az előkészületek előrehaladtával átértékelte a művek és a kiállítás - benne a saját - szerepét, s megváltoztatta a koncepciót.
Ernst Múzeum Budapest 2011.11.29.-2012.01.08.
Szolnoki József: Homeopatikus valóság
grafika, időszaki kiállítás, képzőművészet
Gyermekkorában Szolnoki József - a sors fintoraként - ugyanazon a héten tette le a kisdobos esküt és lett elsőáldozó. Egészen addig nem tulajdonított ennek különösebb jelentőséget, amíg harminc évvel később meg nem pillantott egy 1990-ben átragasztott címertáblát. E két – egymástól látszólag teljesen független - dolog között felfedezett párhuzam az átmeneti állapotok vizsgálatára irányította a figyelmét.
Ernst Múzeum Budapest 2011.09.15.-2011.11.13.
Télikert - Mikropop képzeletvilág a kortárs japán művészetben
időszaki kiállítás, Japán (országok), kortárs, újkori művészet, XX. századi művészet
A japán művészet legújabb irányait összefoglaló válogatás azoknak az alkotóknak az anyagait mutatja be, akik a 2000-es évek gazdasági visszaesése, társadalmi átalakulására reagálva alakították ki koncepciójukat. A szigetország művészete a legutóbbi három évtizedben nagyon sok átalakuláson ment keresztül.
Ernst Múzeum Budapest 2011.06.10.-2011.08.28.
Ed Templeton: The Cemetery of Reason
időszaki kiállítás
A profi gördeszkás, festő, fotós, videóművész, grafikus és szobrász Ed Templeton (1972) az utóbbi években Európába berobbanó alkotóinak egyik legérdekesebb figurája. Ez a San Franciscó-i külvárosban nevelkedett művész közvetlen, nyílt személyiség, egészséges Amerika-kritikával, aki elkötelezett vegetáriánus, a sport, az értelmes időtöltés, a kreativitás hirdetője.
Ernst Múzeum Budapest 2011.01.22.-2011.03.20.
Első   Előző1234Következő   Utolsó


Videótár

Dankó Pista hegedűje
magyar
Remekművek születésnapja: 100 éves a Puskin Múzeum
német
Roland Poskaalkotásai a Rockfordi Művészeti Múzeumban
angol
Bélyegmúzeum
magyar
A Mikó-vár története - Csíki Székely Múzeum
magyar
A Titanic mentőcsóknakja
magyar
Titanic emlékkiállítás Belfastban
magyar
Saab Múzeum
angol
Szélmérők a múzeumban
magyar
Ottlik Géza a PIM-ben
magyar