Eseménynaptár
2024. április
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
2024.04.25. - 2024.04.25.
Budapest
2024.04.25. - 2024.09.30.
Szeged
2024.04.25. - 2024.09.22.
Szeged
2024.04.24. - 2024.04.24.
Érd
2024.04.23. - 2024.04.23.
Szombathely
2024.04.23. - 2024.04.23.
Érd
2024.04.20. - 2024.04.20.
Szeged
2024.04.20. - 2024.04.20.
Eger
2024.04.20. - 2024.11.24.
Budapest
2024.04.17. - 2024.07.21.
Budapest
2024.04.16. - 2024.04.16.
Érd
2024.04.16. - 2024.04.16.
Szeged
2024.04.12. - 2024.04.12.
Debrecen
2024.04.12. - 2024.04.12.
Sepsiszentgyörgy
2024.04.12. - 2024.07.11.
Budapest
2024.04.10. - 2024.09.01.
Budapest
2024.03.21. - 2024.05.10.
Fülek
2024.03.15. - 2024.04.15.
Szentendre
2024.03.09. - 2024.06.22.
Kecskemét
2024.03.08. - 2024.05.01.
Túrkeve
Fekete István Látogatóközpont - Kaposvár
Cím: 7400, Kaposvár Toponár
Telefonszám: (30) 869-6051
Nyitva tartás: Ideiglenesen zárva.
A kiállítás már nem tekinthető meg.
2016.07.07. - 2016.10.07.
gasztronómia, időszaki kiállítás
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Múzeumi belépők, szolgáltatások árai:
Egyéni belépő felnőtteknek
780 HUF
Csoportos belépő felnőtteknek
(10 fő felett)
660 HUF
/ fő
Egyéni belépő diákoknak
390 HUF
Csoportos belépő diákoknak
(10 fő felett)
330 HUF
/ fő
Egyéni belépő nyugdíjasoknak
390 HUF
Csoportos belépő nyugdíjasoknak
(10 fő felett)
330 HUF
/ fő
Belépő családoknak
1650 HUF
Szaktárlatvezetés
2750 HUF
A tárlaton bemutatásra kerül, hogy mit gyűjtöttek, és mit fogyasztottak őseink a napi gyakorlatban és ínségek idején, hogy mit használtak ételekhez, italokhoz, fűszerként, liszthelyettesítőként a természetből. Hogyan tartósították, hogyan dolgozták fel az erdőkben, réteken és mocsarakban gyűjtött növényi táplálékokat. A kiállítás a mai használhatóságról, természetvédelmi szempontokról is szól, és kiegészül a mai házi és kézműves gyakorlat ismertetésével. A kiállítás természetes anyagokból, sok növényi és gomba preparátummal, valamint egy elképzelt, gazdag egykori kamra berendezésével készült, bemutatva néhányat a feldolgozás és tartósítás eszközeiből is.
A Természet Ízei