2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.05.02.
Dobó István Vármúzeum
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Közel féléves, a COVID 19 fertőzés miatt elrendelt kényszerű bezártság után a napokban újra megnyitja kapuit a Dobó István Vármúzeum. Hazánk legnépszerűbb vidéki múzeumában az elmúlt időszakban sem állt meg a munka, számos fejlesztés valósult meg.
Dobó István Vármúzeum
Megújuló weboldal

A hivatalos intézményi weboldal megújítása meghatározott időszakonként elvárt egy kiemelt turisztikai látványosság esetén. Az új weblap kialakításakor a legfőbb szempont az volt, hogy látogatóink a lehető legkönnyebben találják meg a számukra fontos tartalmakat, valamint, hogy a mobil eszközön is átlátható, jól kezelhető legyen az oldal.

Az új honlap az Egri vár brand-építéséhez hozzájáruló új design-t kapott, egy mutatós imázs videóval indul. Az egyszerűsített menüstruktúra mellett létrehoztunk egy blokkot, mely olyan tartalmakat kínál a felhasználóknak, melyek részben kárpótolhatják őket a személyes látogatás hiánya miatt: virtuális kiállítások, online ismeretterjesztő játékok, videós tartalmak és online gyűjteményi adatbázis teszi lehetővé minden korosztály számára, hogy az interneten keresztül is megismerhessék múzeumunk értékeit.

A főoldalon természetesen helyet kaptak még többek között aktuális híreink, egy a váron belüli tájékozódást segítő térkép valamint a múzeum tudományos tevékenységét bemutató Blog is.


Online jegyrendszer

Intézményünk fontos törekvése a látogatói elégedettség és az általunk kínált szolgáltatások minőségének folyamatos növelése. A turisztikai szempontból frekventált időszakokban az online jegyrendszer bevezetése jelentősen csökkentheti a vármúzeumba belépni kívánók várakozási idejét.


Online túraútvonal az Egri várban

Tegyük érdekessé és interaktívvá kiállításainkat, környezetünket, történelmünket! Ezt a látogatói elvárást szerettük volna kielégíteni mobil eszközökön működtethető túraútvonalak létrehozásával.

A Dobó István Vármúzeumba érkező vendégek az ingyenesen hozzáférhető wifi hálózaton keresztül telepíthetik az ehhez kapcsolódó applikációt, majd kezdődhet a műemlék játékos, élményekkel teli, önálló felfedezése! A kifejlesztett rendszer egy útvonaltervező és egy ismeretterjesztő, interaktív tartalmi elemekkel, játékokkal, kvízzel színesített program is egyben.


Beruházások

Az Egri vár területén számos látványos fejlesztés zajlik, melynek célja a látogatói élmény további fokozása. Elkészült a Déli fogadóépület, mely korszerű körülmények között biztosítja majd a vendégfogadást. Az épület belső tereinek kialakításával törekedtünk arra, hogy a látogatóink komfortos körülmények között, gyorsan tudják megváltani belépőjegyüket.

A Varkoch - kapu impozáns tornya már jól látható Eger város több pontjáról is. Az elmúlt időszakban elkészült a tetőszerkezet, jelenleg a farkasverem kialakításán dolgoznak, amit ezt követően egy Európában is egyedülálló csapóhíd beépítése követ majd.

A Dobó bástya előterében elindult az úgynevezett Cipóosztóház építése, ahol a korabeli gasztronómia rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek majd vendégeink. A következő időszakban indul az ágyúdomb területére tervezett mozi és konferenciaterem kialakítása.

A kivitelezési munkálatok némileg csökkentik ugyan a szabadon bejárható területek nagyságát az Egri várban, de bízunk benne, hogy a nemrégiben átadott új attrakcióink, a megújult Zárkándy bástya valamint Gárdonyi kert nyújtotta lehetőségek kárpótolják látogatóinkat.

Amint a beruházások előrehaladása ezt lehetővé teszi, ismét megnyitjuk a vár déli bejáratát is, addig azonban kedves vendégeink türelmében bízva, kizárólag a várfalsétány, illetve a Bástya utca felől megközelíthető kapun tudjuk fogadni a védettségi igazolvánnyal rendelkező turistákat és helyieket egyaránt.

A nyár folyamán adjuk át a Kossuth Lajos utcában található, kívül-belül megújult Ziffer Sándor Galériát, mely nem csak képzőművészeti alkotásoknak ad otthont, de közösségi térként is funkcionál majd.
Valkóné Révai Renáta