2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.04.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A haj ápolása egyre többeknek válik fontossá. A szép, egészséges, gyorsan növő tincsek a nőknek, a könnyen kezelhetőek pedig a férfiaknak lényeges. Valahogy azonban a tökéletes végeredményt mindig csupán a fodrász képes elérni a szalonban. Újabb és újabb hírek jelennek meg a haj és fejbőr ápolásával kapcsolatban, azonban hinni egyiknek sem merünk.
Fodrászhoz készülsz? Itt inspirálódhatsz!
Mi most nem csupán a legmegbízhatóbb, leghatásosabb néhány módszert hoztuk el, de azt is eláruljuk, hogyan találunk újabb és újabb hasznos információkat! Tarts velünk, ha a Te is tökéletes hajra vágysz, vagy ha épp fodrászhoz készülsz, és ötletre van szükséged!

Mi a szalonok titka?

A fodrászok legnagyobb előnye, hogy hozzájutnak olyan eszközökhöz, amelyek az átlagember számára elérhetetlennek tűnnek. Professzionális hajfestékek, megbízható hajformázók, ténylegesen védelmet jelentő hajápolók. Persze ha megjegyzed, hogy mik azok az összetevők, amelyektől tartózkodni kell, akkor a Te hajad is éppen olyan lesz egy mosás után, mint a fodrásznál. A táplálás a legfontosabb, méghozzá szilikon nélkül, lehetőleg pakolásként.

Kevésbé zsíros haj, ideális vágás, új szín

A választás mindenki számára nehéz, aki a fodrászhoz indul. Nehéz eldönteni, hogy milyen legyen a végeredmény. Az a legjobb, ha fellépsz egy olyan oldalra, ahol szinte végtelen mennyiségű, frizurával kapcsolatos bejegyzést olvashatsz! Jól gondold meg, mit választasz végül, ám nagyon ne törj össze soha.

A hajunk életünk végéig nő, így merj vele kísérletezni! Rövid, hosszú, vörös, zöld, pink, lila, ombre, a lehetőségek tárháza végtelen. Ne feledd el, hogy a tökéletes eredményt csupán a megfelelő fodrász tudja megalkotni!

A fodrásznál töltött következő alkalomig azonban tudnod kell, hogyan tarthatod kézben a hajadat. Sokunk legnagyobb problémája, hogy hamar zsírosodik a haj. Ez egy nagyon könnyen orvosolható probléma! Hajad akkor lehet kevésbé zsíros, ha ritkábban mosod.

Ahhoz, hogy detoxold a hajadat, ki kell bírnod a procedúra elején 2-3 nap helyett 3-4 majd 5-6 napot mosás nélkül. A koszt, amelyet összegyűjt a hajad, egyszerű vízzel is ki tudod belőle mosni. Ha göndör vagy hullámos a hajad, mindenképp hidratálj minden vízzel való érintkezés után!

Gyakori probléma szokott lenni a hajszín, hossz, fazon kiválasztása. A színt a bőröd tónusa szerint, a vágást és a hosszt pedig az arcformád szerint válaszd ki! Érdemes nézegetni a médiában azoknak a színészeknek, énekeseknek, hírességeknek a haját, akiknek olyan a bőrszíne és/vagy a fejformája, mint neked. Figyelj a korukra is, egy harmincas nem hordhatja ugyanazt a vágást vagy színt, mint egy kamasz!

Maradj mindig naprakész!

Ha találsz egy olyan honlapot, amely rendszeresen összegyűjti, hogy mik a legfontosabb trendek, információk a frizurával kapcsolatban, azt mindenképp mentsd el a könyvjelzőid közé, és látogasd meg néhány naponta!