2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.04.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Mi mindent lehet megtenni annak érdekében, hogy gondoskodni tudjunk egy amúgy értékes márkanév védelméről? Milyen korszerű megoldásai vannak egy-egy brand megóvásának az online és offline térben?
Miként óvható és védhető egy értékes márkanév?
Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a bejegyzés hátralévő részében. A márkanévben rejlő érték taglalásán túl arra is mutatunk konkrét megoldást, hogy milyen korszerű szolgáltatás segítségével gondoskodhatunk egy domainnév, illetve ezen keresztül egy márka védelméről.

Miért számít olyannyira értékesnek egy-egy ütősebb márkanév?

Az igazán értékes márkanevek rendszerint könnyen felismerhetők, frappánsak, a fogyasztók pedig rendre pozitív érzéseket társítanak velük kapcsolatban. Persze fontos azt rögtön hozzátenni, hogy ezek a jellemzők nem kerülnek hozzá csak úgy automatikusan egy-egy márkanévhez.

Pontosan ezért is számít olyannyira fontos területnek a márka védelme. Egy-egy értékes brandet felépíteni és ismertté tenni sokszor hosszú évek megfeszített munkájába kerül. Éppen ezért nem akarja azt senki, hogy illetéktelenek tudjanak visszaélni a márkájukkal.

A domainnév lefoglalásával komoly lépéseket tehetünk a márkanév védelmét illetően

Egy domainnév kapcsán a legjobb, hogy amit egyszer mi lefoglaltunk, azt más már nem használhatja. Mivel egy-egy domainnév lefoglalása viszonylag kisebb anyagi kiadást igényel csak, ezért a legfontosabb kulcsszavakra vonatkozó domainelnevezéseket célszerű mind lefoglalni.

Ennek köszönhetően proaktív módon ki tudjuk azt védeni, hogy valaki egy-egy alternatív domainnév segítségével nem túl etikus módon evezne az egyébként erős márkanevünk farvizén. A domainnév ezzel kapcsolatban tehát valós védelmet jelent.

Persze domainnevet választva célszerű előre kitalálni, hogy melyik frappáns, remekül csengő és a tevékenységünkre utaló kulcsszó passzol hozzánk leginkább. Hogyha erre sikerül ráakadni, az kitűnő alapot jelenthet egy erőteljes márka építéséhez.

Egy-egy izgalmas márkanév védelme kapcsán a domainfigyelő is nagy segítség lehet

Ez a szolgáltatás abban jelent segítséget, hogy az általunk megadott kulcsszavak alapján figyelni tudjuk a szóban forgó, illetve a márkanevünkkel kapcsolatos újonnan regisztrált vagy lejáró domainelnevezéseket.

Vagyis rögvest e-mail-alapú értesítést kaphatunk arról, ha valaki az általunk figyelt kulcsszavakat vagy márkanevünket magába foglaló domainnevet jegyzett be. Vagyis a dolog nem marad fű alatt, mi pedig időben lépni tudunk.

Magyarul még idejében tudjuk jelezni, hogyha a szóban forgó márkanév vagy domainmegnevezés birtoklása minket illet meg jogosan. Ez a fajta proaktív hozzáállás tehát rendkívül kifizetődő lehet abban a tekintetben, hogy az egyébként fontos márkanév nimbuszát ne érje sérülés, minket pedig ezen keresztül ne veszélyeztessen anyagi kár.