2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2024.01.25.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Múzeumi innováció Gyulán

2024.01.22.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb Munkácsy-képek a gyulai kastélyban

2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont - Gyula
A gyulai Almásy-kastély
Cím: 5700, Gyula Kossuth u. 15.
Telefonszám: (66) 650-218
Nyitva tartás: H-V 9-19
2021.02.04.
Almásy-kastély Látogatóközpont
hír, képzőművészet, szobrászat
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Egyenesen a raktárból címmel állítanak ki műtárgyakat a gyulai Erkel Ferenc Múzeum gyűjteményéből a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont télikertjében. Fekete-Dombi Ildikó, a múzeumot és a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint a műtárgyak üvegfelület mögötti bemutatásával ismét személyes élményekhez szeretnék juttatni azokat, akik napi sétájuk alkalmával, vagy célzottan a kiállított alkotás megtekintése miatt járnak a kastélynál.
Ablaktárlat a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont télikertjében
- A pandémiás helyzetre adott első reakciók – ahogyan az élet számos területén – az online jelenlét megerősítései voltak a múzeumi szférában is. Mostanra azonban mintha megcsömörlöttünk volna a virtuális tartalmaktól; emiatt gondoltuk offline, személyes élmény lehetőségét biztosítani. Teljesen tudatos döntés volt az ablaktárlat megvalósítása – fogalmazott a cégvezető.

A nagyközönség a mai napig nem láthatta azt az alkotást, amivel elindították a rendhagyó kiállítást; ez egy ismeretlen, 19. századi alkotó Martell Károlyt ábrázoló lovas szobra. A műtárgy mellett rövid szöveg ad információt az alkotásról és szereplőjéről.

- Péntektől péntekig, egy-egy hétre állítunk ki az Erkel Ferenc Múzeum gyűjteményében található tárgyakat – közölte Fekete-Dombi Ildikó. Hozzátette: a rövid kiegészítő szöveg ezt követően is minden alkalommal segíti majd a nézelődőket.
Az "Egyenesen a raktárból" elnevezésű ablaktárlat péntektől – természetesen más műtárgyakkal – az Erkel Ferenc Emlékház bejáratánál is megtekinthető lesz, ugyancsak egy héten át tartó időszakokban.

A távolabb élőkről sem feledkeznek meg, az előző hét műtárgyát az Almásy-kastély és az Erkel emlékház Facebook oldalán is bemutatják majd.
Fábián Tamás