2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2020.09.09.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Mintegy harminc helyszínen több mint 80 magyar és külföldi alkotó kortárs ékszereit láthatják az érdeklődők szeptember 14. és 20. között az Ékszerek Éjszakája Budapest rendezvénysorozaton.

Ismét kortárs ékszerkiállításokat rendeznek Budapest belvárosában, ahol a magyar alkotók önálló vagy csoportos kiállításokon mutatják be legújabb munkáikat - olvasható az MIT-hez elküldött tájékoztatóban. A magyar alkotók munkái mellett az évente meghirdetett nemzetközi ékszerpályázatból összeállt anyagot is kiállításon mutatják be, a megnyitó szeptember 18-án lesz a Hybridart Space Galériában.

Az idei nemzetközi pályázati felhívás hívószava a Nulla Negatív volt. A pályamunkákat független szakmai zsűri bírálta, köztük Lin Cheung ékszertervező művész, a londoni Central Saint Martins egyetemi tanára; Leo Caballero, a barcelona-i székhelyű Klimt02 kortárs ékszergaléria társalapítója, valamint Vági Flóra nemzetközileg elismert magyar ékszertervező. A korábbi évekhez hasonlóan idén is több díjat kiosztanak: a Spengler Katalin műgyűjtői díjat, az Athens Jewelry Week díját, az Autor-díjat, és idén először a 100 ezer forinttal járó Mentor-díjat is átadják. Az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezői ebben az évben nagy hangsúlyt fektetnek az aktív online jelenlétre : a lehető legtöbb eseményt a saját közösségi oldalaikon közvetítik.

A szakmai beszámoló is a virtuális térben zajlik, a nemzetközi pályázat zsűritagjai, Lin Cheung és Leo Caballero online tartanak harmincperces prezentációt szakmai munkásságukról, így minden érdeklődő biztonságos körülmények között, saját otthonában követheti nyomon a neves szakemberek előadását. Az eseménysorozat a Fiatal Iparművészek Stúdiója egyesület támogatásával jött létre.

(MTI)