2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Emlékpont - Fél évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ - Hódmezővásárhely
A múzeum épülete
Cím: 6800, Hódmezővásárhely Andrássy út 34.
Telefonszám: (62) 530-940
Nyitva tartás: K-V 10-17
2020.08.27.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete idén is meghirdette határokon átívelő versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt.
VERSeny
A megmérettetésre a szentesi középiskolás, Kunszabó Viktória is benevezett, s versenyfilmjének forgatásához a helyszínt a hódmezővásárhelyi Emlékpont biztosította.

A verseny második fordulójában Kunszabó Viktória, a szentesi Zsoldos Ferenc Technikum idén tizenkettedikes, rendész szakos diákjának feladata egy, a rendszerváltozás témájához kapcsolódó versklip forgatása volt. Mint felkészítő tanára, Mácsai Anita elmondta: választásuk Kányádi Sándor Kuplé a vörös villamosról című versére esett, amelynek drámai hangvételű földolgozását készítették el.

–Fontosnak tartottam, hogy a szocializmus időszakáról hiteles helyen szerezzenek információkat a diákjaink – mondta el a tanárnő, aki arról is szólt, hogy az Emlékpont történésze, Nagy Gyöngyi szakmailag kifogástalan tárlatvezetésen mutatta be a korszakot a diákoknak, s a közgyűjtemény a helyszínt is biztosította a kisfilm forgatásához.

A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila vezette zsűri döntése szeptember első napjaiban derül ki, azonban a következő fordulóba a közönség szavazataival is bejuthatnak versenyzők.