2021.02.04.
Móra Ferenc Múzeum

Új kiadványok Szeged ikonikus személyiségeiről

2020.09.09.
Móra Ferenc Múzeum

Koronavírus történeteket gyűjtenek

2020.08.24.
Móra Ferenc Múzeum

A látogatók kedvence lett a Móra Rengeteg

2020.07.22.
Móra Ferenc Múzeum

Gábor Áron rézágyúja megérkezett Szegedre

Móra Ferenc Múzeum - Szeged
Móra Ferenc Múzeum, Szeged
Cím: 6720, Szeged Roosevelt tér 1-3.
Telefonszám: (62) 549-040
Nyitva tartás: Ideiglenesen zárva.
2020.08.18.
Móra Ferenc Múzeum
helytörténet, hír, Magyarország, Szeged, történet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Megnyitotta kapuit a megújult szegedi múzeum: közel négyezren voltak kíváncsiak a megújult Móra-múzeumra és a Vár és Kőtárra az első hétvégén. A látogatók birtokba vehették az új tereket, az új interaktív kiállításokat és a tetőkilátót is.
Rózsa Sándor börtönében
Sok új, izgalmas elemmel bővült a szegedi Vár és Kőtár. A Vár földszintjén elkészült egy minden elemében 21. századi állandó kiállítás a város múltjáról, ahol a látogatók valóban testközelből élhetik át a város fontosabb történelmi eseményeit. Bárkiről kiderülhet majd, hogy vajon elítélték-e volna őket boszorkányságért és megtudhatjuk, milyen lehetett Rózsa Sándorként a várbörtönben raboskodni. Emellett egy látványos, buborékoló vízfal mutatja be az egykori Szeged térképét, de megismerhetjük a nagyárvíz pusztításának történetét és az egykor volt szegedi vár életét és lebontásának okait is.

Az épület új bejáratot kapott, ahol régészeti homokozó várja a legkisebbeket, valamint megújult a várkert is. A kőtár kibővült, így még több építészeti emléken keresztül ismerhetik meg a múltat az érdeklődők.

Hegedűs Anita