2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

festészet, hír, képzőművészet, néprajz
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az Őrség hazánk egyik legkedvesebb vidéke - legalábbis számomra - egyedien archaikus világában még rejtett erotikát is találok. Több festészeti sorozatban dolgoztam fel ezt a tájat, sőt egy tematikus kompozíció is készült róla, melyet következő írásomban szeretnék bemutatni.
Körtefák között - Őrségi táj koratavasszal  o-farost, 60x80cm
Most egy rövid festői kirándulásra hívom az érdeklődő olvasót, válogatva abból a teljes kollekcióból, amely itt, a virtuális világban is többféle feldolgozásban megtekinthető. Őrségi festményeim különféle anyagokon láthatók, többek közt azokon a 18. sz-i tetőcserepeken, melyekről korábban már írtam, és képeket is közöltem. A hagyományos vásznon és táblákon kívül használok öreg deszkákat, téglákat, épületkerámia lapokat, vagy éppen különféle fákból készült szeleteket. Az egyes témákhoz illően más-más festészeti technikákkal, eszközökkel fejezem ki, ábrázolom az adott témát, hangulatot, üzenetet.

Őrségi festményeim sorozatát a Szalafőhöz tartozó legismertebb szerrel, Pityerszerrel kezdem, majd a táj és települések, valamint az ott használatos tárgyak, az ott élő személyek is megjelennek alkotásaimon: Őriszentpéter, Pankasz, a szeres települések jellegzetességei, haranglábak, templomok, kápolnák, gyümölcsök, háziállatok.
Levy (Bihari Puhl Levente)