2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Sziklakórház Atombunker Múzeum - Budapest
Sziklakórház Atombunker Múzeum
Cím: 1012, Budapest Lovas út 4/c.
Telefonszám: (70) 701-0101
Nyitva tartás: H-V 10-20
Főszezonban minden nap 60 perc hosszúságú magyar nyelvű vezetett programok indulnak, 10 és 17 óra között, valamint 14:00 és 18:00-kor 90 perc hosszúak. A másfél órás történelmi sétára, csak úgy, mint a 60 perces programokra, felár és - 15 fő alatti létszám esetén - regisztráció nélkül lehet csatlakozni.
A bejárást szakmai vezetők tartják, amelyekre biztonsági előírások miatt maximum 25 fő tudunk beengedni, a rendelkezésre álló helyeket érkezi sorrendben töltjük fel.
Utolsó magyar nyelvű program minden nap 18:00-kor indul.
Angol nyelvű programok minden nap délelőtt 10 órától minden egész órakor indulnak, melyek mindegyike 60 perc hosszúságú. Utolsó angol nyelvű bemutató 19:00-kor kezdődik.
2020.04.27.
hír, történelem
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A koronavírus-járvány emlékeinek gyűjtésébe kezdett a budapesti Sziklakórház Atombunker Múzeum, amely a lakosságtól is várja a történeteket, fotókat, tárgyi emlékeket.

Az intézmény pénteki közleményében emlékeztet arra, hogy küldetése a szükséghelyzetben, vészhelyzetben történő gyógyítás, segítségnyújtás bemutatása. Mint írják, a koronavírus-járvány számtalan ember életét alakította át, összefogásra és új alternatív megoldások kidolgozására ösztönzött, ezért a múzeum munkatársai egy olyan archívum összeállítását tervezik, amely megőrzi és bemutatja a jelenlegi helyzet sajátosságait a jövő számára.

Gyűjtik a járvány elleni védekezés eszközeit, saját készítésű védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket, a kialakult helyzetre adott egyéni és közösségi reakció lenyomatait, a közösségi összefogást, inspiráló történeteket bemutató írásokat és a figyelemfelkeltő utcatárgyak képeit, illetve az átalakult mindennapokat bemutató történeteket, személyes beszámolókat.

A gyűjtésről minden részlet megtalálható a www.sziklakorhaz.eu weboldalon és a múzeum Facebook-oldalán. A felajánlott anyagokat az intézmény Múzeum Digitár felületén teszik közzé, válogatnak belőlük a közösségi oldalukon, valamint kiállítási anyag összeállítását tervezik - áll az összegzésben.

(MTI)