2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

Erkel Ferenc Múzeum - Gyula
Cím: 5700, Gyula Kossuth u. 17.
Telefonszám: (66) 361-236
Nyitva tartás: H-V 10-18
2020.04.03.
Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és az Erkel emlékház már korábban csatlakozott a #maradjotthon kezdeményezéshez. 

Az Almásy-kastély március 20-án tette közzé Facebook oldalán online tárlatvezetését, amelyben Szilágyi Sándor történész mutatja be az épületet, illetve a látogatóközpont állandó tárlatát. A videó különlegessége, hogy nem egyszerű virtuális túráról van szó, amellyel sok más kiállítóhely esetében is találkozni (a kastélyé innen érhető el), hanem pontosan visszaadja a helyszíni tárlatvezetés élményét. A szakember szavait hallgatva a felhasználó ugyanis önállóan körbe tud nézni a helyiségekben; asztali gép, laptop esetében az egérrel, mobil eszközökön az ujjával, vagy pusztán a kijelző forgatásával.

A mai naptól Gyula másik kiállítóterének, nemzeti himnuszunk zeneszerzőjének szülőháza, az Erkel Ferenc Emlékház is megismerhető a fenti módon, Szappanos Gábor történész bemutatásában (az emlékház is rendelkezik természetesen virtuális túrával).

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont online tárlatvezetése megtekinthető itt.

Az Erkel Ferenc Emlékház online tárlatvezetése innen érhető el.

A gyulai Almásy-kastély új felhívása is megérdemli a figyelmet. A @tussenkunstenquarantaine nevű ragyogó holland Instagram oldal dobta fel a követőinek, hogy a karantén idején otthonukban alkossanak újra festményeket. Az ötletgazda arra biztat, hogy a koronavírus miatti bezártság idején a felhasználók 3 otthoni tárgy segítségével reprodukáljanak egy általuk kiválasztott festményt. A jópofa kezdeményezéshez az amszterdami Rijksmuseum majd a Los Angeles-i Getty Museum is csatlakozott – őket követve a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont is közzé tette felhívását a témában.