2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Hetedhét Játékmúzeum - Székesfehérvár
 A "csecsemő-osztály"
Cím: 8000, Székesfehérvár Oskola u. 2-4., Hiemer-ház
Telefonszám: (22) 202-601
Nyitva tartás: K-V 10-18
2020.03.31.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Hófehérke és a hét törpe, Jancsi és Juliska, Piroska és a farkas… A Grimm testvérek klasszikusai a 19. század óta a mai napig a gyermekkor meghatározó meséi. Meséljék most el ezeket gyermekeiknek vagy olvassák el őket újra és újra a saját szórakoztatásukra! A Grimm mesék illusztrációi a 19-20. század játékainak népszerű díszítőelemei voltak, e heti sorozatunkban bemutatjuk a Moskovszky-gyűjtemény mesébe illő tárgyait. Minden napra egy mese! Tartsanak velünk!
Jancsi és Juliska képkirakó
Ezen a délelőttön Zsuzska sehogy sem tudott a számtan leckéjére figyelni. Gondolatai minduntalan elkalandoztak. Előző este Édesmama a Jancsi és Juliska című mesét mesélte el, majd takarókból és kendőkből „mézeskalács-kunyhót” építettek, és ott játszhattak lefekvésig. „8x8 az 64, türelemmel többre mégy” – kántálta Fruska, felriasztva húgát az ábrándozásból. Kiderült, hogy Fruska több ilyen versikét is tud, így mindjárt vidámabban telt a szorzótábla gyakorlása.

A Moskovszky-gyűjtemény képkirakója a Jancsi és Juliska mese jeleneteit ábrázolja. A kivehető lapon egy matematikai példa, a kirakólapon ennek megoldása látható. Minden kivehető elem helyén valamilyen rímekbe szedett tanító mondat, jó tanács szerepel a szám alatt.