2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2020.03.30.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Bár az új koronavírus-járvány miatt bezártak Debrecen kulturális intézményei és elmaradnak a tavaszi, nyár eleji rendezvények, a szervezők mindent megtesznek azért, hogy ne maradjanak kulturális programok nélkül az érdeklődők.
Apolló Mozi, Debrecen
A Kölcsey központ vasárnap délután virtuális tárlatvezetéssel várja a 80 éves László Ákos grafikusművész Töredékek című kiállítására a közönséget: az intézmény Facebook oldalán a művész maga vezeti végig virtuálisan az érdeklődőket a tárlaton Szénási Miklós irodalmár-újságíró közreműködésével és intuitív zenekíséretével.

Debrecen első filmszínháza, az idén 108 éves Apolló art mozi a Youtube csatornán előre meghirdetett időpontban filmeket mutat be, azt követően pedig neves rendezőkkel, színészekkel, alkotókkal online beszélget Fejér Tamás, a mozi vezetője. Elsőként debreceni kötődésű alkotók filmjeinek ingyenes megtekintésére nyílik lehetőség: minden héten csütörtök délután a közös, mégis biztonságos mozizást követően a "chatszobába" mindenki bekapcsolódhat kérdéseivel, kommentjeivel.

Az első vetítésre, az Életem legrosszabb napja című film online premierjére négyszázan voltak kíváncsiak, amely több mint kétszerese a mozi Kertész Mihály-terme befogadóképességének, a film után pedig rögtön élő beszélgetést közvetítettek a rendezővel, Pólik Józseffel. Legközelebb április 2-án a Fehér tenyér című filmet láthatja a közönség, ami után hajdú Szabolcs rendezővel Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere és Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője beszélget.

A Debreceni Méliusz Juhász Péter könyvtár eközben virtuális helytörténeti kiállításokra várja az érdeklődőket. A kiállítások anyagát a helytörténeti gyűjtemény dokumentumtárából és a lakosok által felajánlott fotókból válogatták, céljuk, hogy a közösségi gyűjtéssel egyre több lakost aktivizáljanak és vonjanak be a saját városrészének közösségi életébe.

A 2020-ra tervezett 15 kiállításból januárban és februárban négy helytörténeti kiállítást szerveztek fiókkönyvtárakban, ahol már a lakosok által felajánlott fotókat is láthatták a látogatók. A rendkívüli járványhelyzet miatt a márciusra tervezett kiállítások anyagát már csak virtuálisan, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár honlapján tudják bemutatni. A érdeklődők jelenleg három, a Nagyerdőt, az Újkertet, valamint a Lencztelepet és a Kerekestelepet bemutató helytörténeti kiállítást láthatják a www.meliusz.hu honlapon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

(MTI)