2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2019.12.11.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Hét lengyel állampolgár, köztük a Nemzeti Emlékezet Intézetének (IPN) elnöke, Jaroslaw Szarek vette át pénteken a varsói magyar nagykövetségen az Áder János köztársasági elnök által a magyar-lengyel kapcsolatok ápolásáért adományozott állami kitüntetéseket.

Az IPN elnökének a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adta át Kovács Orsolya Zsuzsanna nagykövet a magyar-lengyel történeti kapcsolatok feltárásáért, a két nemzet közös múltjának, hagyományainak megismertetése és barátságának ápolása érdekében végzett munkájáért.

Ugyanezt a kitüntetést vette át a varsói Királyi Vár Múzeum igazgatóhelyettese, Ziemowit Kozminski, valamint a varsói Királyi Lazienki Park és Kastélymúzeum igazgatója Zbigniew Wawer, mindketten a magyar történelem és kultúra lengyelországi népszerűsítéséért.

A kitüntettek között van Joanna Wnuk-Nazarowa, a Lengyel Rádió Nemzeti Szimfonikus Zenekarának főigazgatója és karmestere is, valamint Malgorzata Naimska, a varsói főpolgármesteri hivatal kulturális irodájának igazgatóhelyettese, aki sokat tett a két nemzet és a két főváros kulturális kapcsolataiért.

Az ünnepségen az e heti lengyelországi koncertturnéja keretében fellépett a Muzsikás együttes.

(MTI)