2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2019.11.21.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Meghirdette a 38. Magyar Sajtófotó Pályázatot Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Fotóriporterek Szakosztálya; a jelentkezők december 17-től küldhetik el pályaműveiket.

A hagyományokhoz híven a pályázatra első sorban a hazai és határon túli magyar sajtó munkatársainak jelentkezését várják, de - a korábbi évekhez hasonlóan - a pályázat nyitott mindenki számára - közölte a kiíró szerdán az MTI-vel.

Mint a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya hangsúlyozta, a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás a magyar fotóriporter szakma legnagyobb seregszemléje; azon kevés hazai kulturális rendezvénysorozat egyike, amelyet alapítása óta töretlenül, minden évben megrendeznek.

Pályázni kizárólag online módon lehet a https://38.sajto-foto.hu honlapon. A pályázatkezelő rendszer garantálja a zsűrizés anonimitását és átláthatóságát.

Képeket feltölteni 2019. december 17. 12:00-től 2020. január 14. 12:00-ig lehet. A feltöltött pályaműveket a jelentkezési határidő lejártáig a pályázók szabadon módosíthatják. A feltöltött pályaművek a zsűri által történt előválogatást követően válnak nyilvánossá a honlap látogatói számára.

A pályamunkákat a kiíró által felkért zsűri - előzsűrizés után - bírálja el 2020. január 24. és 26. között.

A pályázatra jelentkezni 2019. január 1. és december 31. között készült képekkel lehet a hírkép és a képriport kategóriában. Ez az időbeli korlátozás nem érvényes a többi sorozat-kategóriára, ahol több éven átívelő pályaműveket is elfogadnak, de ezekben is kell, hogy szerepeljen 2019-ben készült felvétel.

A pályázatra korábbi években díjat nyert fotó nem adható be. A Magyar Sajtófotó Kiállításon már szerepelt, nem díjazott képekből négynél több nem adható be. Egy pályázó összesen 30 pályaművet küldhet be a pályázatra, kategóriától függetlenül.

A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból, az utóbbi legfeljebb 10 képet tartalmazhat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is.

A pályázat anyagából kiállítás és Az év fotói címmel kétnyelvű könyv készül. A kiállítás 2020. április 16-án nyílik meg a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

(MTI)