2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2019.10.18.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Hétvégén tekintheti meg a közönség a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és a Ferenczy Múzeumi Centrum közös festészeti flashmobján készült alkotásokat Szentendre sétálóutcáinak kirakataiban.

Csaknem 150 gyermek és járókelő vett részt október 11-én a két intézmény közös festészeti flashmobjában. A közös festést a pénteki Festészet Napja alkalmából rendezték meg - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A programon a járókelők és az iskolai csoportok a Fő téren felállított installáció köré rendezett székeken és hokedliken kezdtek bele az alkotásba. Az inspirációt nyújtó installációban helyett kapott a korábbi Czóbel-kiállítás egy eleme, a Kisfiú labdával (szelfi)szobor változata, de egy bicikliből, néhány fényfűzérből, állványokból és képkeretből is inspirálódhattak az érdeklődők, akik sok esetben magát a szentendrei Fő teret választották alkotásaik témájául.

Az iskolások a legjobb alapanyagokkal, akril- és akvarellfestékkel is dolgozhattak, közben több nagy vászonra is lehetett festeni. Az eseményen a város lakói, turisták, de főként fiatalok, valamint diákok készítettek műveket.

(MTI)