2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Fekete ház - Szeged
Cím: 6720, Szeged Somogyi utca 13.
Telefonszám: (62) 425-033
Nyitva tartás: H-Sze 10-18, Cs 10-20, P-V 10-18
2019.07.02.
Móra Ferenc Múzeum
helytörténet, hír, Magyarország, Szeged, történet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Nyáron is pezseg a kulturális élet Szegeden: friss videóban mutatják be a Klauzál téri „Torta” interaktív játékait és kisfilmjét, valamint ajándék tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket minden szombaton és vasárnap a Fekete házban.
Torta digitális okosfal
Nyáron is várják az érdeklődőket izgalmas kulturális programok a szegedi belvárosban. A Klauzál téri Interaktív élménytérről egy friss videót készített a Móra Ferenc Múzeum, melyben röviden bemutatják, milyen izgalmas digitális játékokkal játszhatnak a látogatók a „Tortában”: hőlégballont, halat és hajókat lehet életre kelteni és a szegedi belvárost is be lehet rendezni egy digitális terepasztalon. Emellett egy tartalmas, friss, Szeged történetét bemutató filmet is megtekinthetnek az érdeklődők.

A Fekete házban továbbra is látogatható a Szeged történetét bemutató kiállítás, melyen minden szombaton és vasárnap ajándék tárlatvezetéseket tartanak. A vezetések mindkét nap 16 órakor kezdődnek, és bárki részt vehet rajtuk megváltott belépőjeggyel. A belépőjegy pedig nem csak a Fekete házba, hanem a „Tortába” és a Kass Galériába is érvényes.


A „Tortát” bemutató kisfilm elérhető itt:
https://youtu.be/QWmEE-l9WOY