2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2019.05.23.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Gyermeknappal egybekötött nyílt napot tartanak szombaton az Óbudai autóbuszgarázsban, ahol a látogatók többek között megtekinthetik a garázsból üzemeltetett BKV-s autóbuszokat, valamint a nosztalgiaflotta több darabját is.

Az ingyenes rendezvényen az autóbuszokon kívül láthatók lesznek a BKV zavarelhárítási járművei, és egyéb műszaki járművek, köztük egy Csepel műhelykocsi, D450 nyerges teherautó, D710 tűzoltóautó, valamint az 1980-as évek különböző jellegzetes tehergépjárművei, de lesz Ikarus-történeti kiállítás is - közölte a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) szerdán az MTI-vel.

Veteránjármű-gyűjtő egyesületek is bemutatkoznak az eseményen, amelyen nosztalgia autóbusszal járhatják körbe a látogatók a telephelyet, a kalandvágyó érdeklődők pedig veterán oldalkocsis motorkerékpáron is utazhatnak. Megtekinthető lesz még a múzeumbusz, és a Mercedes-Citaro G fedélzetén berendezett vasútmodell-kiállítás is, de egy Toyota buszban kialakított repülőgép-szimulátor és egy mozdonyszimulátor is várja az érdeklődőket.

A 18. életévüket betöltött, érvényes, legalább B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők tesztvezetésre ülhetnek az oktatóbusz volánja mögé, míg az autóbusz-szimulátor segítségével a jogosítvánnyal még nem rendelkezők is megismerkedhetnek a buszvezetés és a teherautó-vezetés élményével.

A nyílt napon bemutatkozik a BKV teljes turisztikai tevékenysége (Sikló, Libegő, hajó, különjárat, Budapesti Sétajárat) és a Gyermekvasút is.

A Közlekedéstudományi Intézet jóvoltából a gyerekek interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a biztonságos közlekedés szabályaival. Lesz ugrálóvár, hordókból kialakított elektromos kisvonat és arcfestés is.

A nyílt napra különjárat is közlekedik az Óbudai garázs - Bécsi út/Vörösvári út között. A nyílt nap helyszíne a különjáratokon kívül a menetrend szerint közlekedő 118-as és 160-as autóbuszokkal is megközelíthető - közölte a BKV.

(MTI)