2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2019.04.19.
Ausztria, hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ausztria legnagyobb művészi installációja látható októberig a Bécsi Városháza középső tornyán. Az 1.500 négyzetméteres gigantikus alkotás Ashley Hans Scheirl és Jakob Lena Knebl munkája, és azt hirdeti, hogy Bécs a világra nyitott, elfogadó város.
Védőháló helyett művészi installációba burkolták a Bécsi Városháza tornyát
Felújítás miatt felállványozták a Bécsi Városháza középső tornyát, amire az előírások szerint védőhálót is szerelni kell. A város vezetése úgy döntött, hogy kihasználja az alkalmat, és hirdetések helyett inkább művészi jelkép mögé rejti az állványzatot. Így született meg Ausztria legnagyobb művészeti installációja.

A gigantikus képen két vörös nőalak látható, akik alkotóik, Ashley Hans Scheirl és Jakob Lena Knebl ironikus önarcképei. Egyaránt hirdetik az azonos neműek közti szerelmet, felszólalnak a társadalom által a nőkre kényszerített torz testkép ellen és a női választójog mellett. Az installáció célja, hogy a Europride Vienna és a Vörös Bécs 100 éves évfordulója alkalmából a világra nyitott városként mutassa be Bécset.

A hetven méter magas, 1.500 négyzetméteres, extra könnyű, perforált műanyagra nyomtatott képet négy munkás három napon át rögzítette a Bécsi Városháza tornya előtt lévő állványzatra. A műalkotás a felújítási munkák végéig, egészen októberig lesz látható.