2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1088, Budapest Múzeum körút 14-16.
Telefonszám: (1) 338-2122
Nyitva tartás: K-V 10-18
2019.04.09.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ingyenes és változatos foglalkozásokkal várjuk a Magyar Nemzeti Múzeumba a fiatal múzeumbarátokat a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napokon, április 16-án és 17-én! A Mozaik Múzeumtúra Napokon a diákcsoportok 5 féle témakörben ismerkedhetnek a múzeum kiállításaival.
Magyar nemzeti Múzeum
Mozaik Múzeumtúra Napot először 2017 decemberében tartottunk a Néprajzi Múzeumban, melynek záróhétvégéjén több mint ezer diák részesült játékos múzeumi foglalkozásban. A kezdeményezés célja az volt, hogy a Mozaik Múzeumtúra egy meghatározó, fővárosi múzeummal együttműködve olyan élménynappal örvendeztesse meg a tanulókat, melyen játszva tanulhatnak és mélyedhetnek el a kiállítások gazdag leletanyagában. Az első Mozaik Múzeumtúra Nap hatalmas sikert aratott mind a diákság, mind pedagógusaik körében, így 2019-ben fővárosunk újabb kiemelkedő intézményét, a Magyar Nemzeti Múzeumot vehetik birtokba a gyerekek.

A Mozaik Múzeumtúra Napon az iskolai csoportok maguk választhatják ki, hogy milyen témában és milyen formában szeretnének megismerkedni a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításaival, így minden csapat a számára legmegfelelőbb programot „legózhatja össze”. A választható témák a régészet, a középkor, az újkor, Görgei Artúr és a Seuso-kincs lesznek, emellett pedig az állandó kiállításhoz kapcsolódóan kincskereső feladatlap segítségével nyomozhatnak. A foglalkozások 10 és 13 óra között indulnak, mindegyik 1 óra időtartamú. A csoportok emellett azt is kiválaszthatják, hogy milyen formában szeretnének a programjukon részt venni: interaktív tárlatvezetés vagy múzeumi óra mellett tehetik le voksukat.

Szemfüles diákcsoportok és pedagógusaik, figyelem! A jelentkezés regisztrációhoz kötött, és csak korlátozott számban tudjuk biztosítani a programokon való részvételt! Csapjatok le a Nektek legmegfelelőbb foglalkozásra és töltsetek egy felejthetetlen napot a Magyar Nemzeti Múzeumban!