2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2019.03.11.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Átadták pénteken Nagykőrösön a 600 millió forintos állami támogatásból felépült piac épületét, amely 1000 négyzetméteren, 31 árusítóhellyel kezdi meg működését.

Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke az átadó ünnepségen arról beszélt, hogy a piac nemcsak a termelő és a vevő üzletkötésének helyszíne, hanem a közösségépítésé is. Mivel az élelmiszer bizalmi termék, erre a bizalomra alapulva számtalan barátság jött már létre a termelők és a vevők között - fűzte hozzá.

Tájékoztatott arról, hogy a piac épülete mellett meg fog újulni a közeljövőben a vásártér is a vidékfejlesztési program 50 millió forintos támogatásával. Az államtitkár kitért az Európai Bizottság javaslatára, miszerint a következő uniós ciklusban csökkentenék a közös agrárpolitikai támogatásokat. Ez minden uniós gazdálkodóra negatív hatással lenne - húzta alá, ezért kérte a jelenlévőket, hogy írják alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) közös petícióját, amellyel szeretnék elérni, hogy a támogatások a későbbiekben is rendelkezésre álljanak.

Földi László, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője méltatta, hogy az elmúlt években Nagykőrösön más jelentős fejlesztések is történtek, példaként említette az Arany János Múzeumot, a Cifrakertet, a város megújult főterét. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere elmondta, hogy a mostani fejlesztés fontos állomás a piac történetében az őstermelői rész és a piacfelügyeleti épület megújítása után. A piaccsarnokot egy nagykőrösi vállalkozás építhette meg, amely pályázaton nyerte el a megbízást - tette hozzá.

(MTI)