2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2019.01.21.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ady emlékére címmel ingyenes irodalmi-zenei sorozat kezdődik január 25-én a Centrál kávéházban Budapesten.
Ady Endre
A január 25-i programban 15 órától Szeretném, ha szeretnének címmel összeállítás hangzik el Ady Endre verseiből és publicisztikájából az Ady Versmondó Szalon tagjainak előadásában. Közreműködik a Váci utcai Ének-Zenei Általános Iskola kamarakórusa Diósi Ágnes vezényletével, köszöntőt mond Wohlmuth István kulturális tanácsnok, a sorozat fővédnöke - közölte a programsorozatot szerkesztő Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész az MTI-vel.

Ady dalok szólalnak meg Novák János zeneszerző, énekes előadásában, Bornai Szilveszter zenész közreműködésével január 26-án 17 órától, a műsor előtt Diószegi Endre, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság alelnöke mond bevezetőt. Az eseményen hirdetik ki a Száz év Ady nélkül című verspályázat eredményeit is.

Havas Judit előadóművész tolmácsolásában a 100 éve elhunyt Ady Endre versei és a róla szóló írások szólalnak meg január 27-én 17 órától Intés az Őrzőkhöz címmel Tőkés Emese zongoraművész közreműködésével. Az esten mutatják be a bevezetőt is tartó Kenyeres Zoltán irodalomtörténész Ady című könyvét, amely a költő halálának 100. évfordulójára a Hungarovox kiadásában, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg. A kötetet Kaiser László költő, író, a kiadó vezetője ismerteti.

Az esemény partnerintézménye a Petőfi Irodalmi Múzeum - Ady Emlékmúzeum.

(MTI)