2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Magyar Néprajzi Társaság, Néprajzi Múzeum -
Cím:
2018.12.30.
Magyar Néprajzi Társaság
hír, néprajz
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A könyv az etnográfus, muzeológus szerző doktori értekezésének szerkesztett változata, amelyet az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Európai Etnológia doktori iskolájában védett meg.

A tíz év terepi és archívumi kutatómunka célja a Balaton földrajzi tereiben lezajlott változások vizsgálata volt, elsősorban a kulturális interakciók szempontjából. A kísérlet a Balaton-térség tengernyi irodalmát egy eddig alig-alig vizsgált perspektívával gazdagítja, egyszerre mérlegelve a turizmus kihívásait az őslakosság és a nyaralónépesség szempontjából. Izgalmas felfedezéseket kínál mindenkinek, aki akár állandó lakosként, akár alkalmi fürdővendégként kötődik a térséghez, és érteni szeretné, amit lát: a fogyatkozó hagyományos balatoni tereket, a száz éve azonos retorikájú konfliktusokat, a lokális népi kultúra hiányát, az identitáskihívások történeti gyökereit.

A kötet 25%-os kedvezménnyel megvásárolható a L’Harmattan Kiadó mintaboltjában – 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14–16. –, és ugyanekkora kedvezménnyel megrendelhető a kiadó webáruházában: http://webshop.harmattan.hu, valamint hamarosan megtalálható a könyvesboltok polcain!