2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ - Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény - Nagykőrös
Arany János Muzeum a "Nagy Tanári Kar" emlékművel
Cím: 2750, Nagykőrös Ceglédi út 19.
Telefonszám: (20) 950-9560, (53) 583-553
Nyitva tartás: IV.1-IX.30.: Cs-Szo 13-17
2018.10.03.
www.baon.hu
Arany János, hír, hírességek, irodalom
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Digitális tudástárral, a látogatókat kísérő Arany János hologrammal, érintőképernyős asztalokkal ellátott kávézóval, tudáslabirintussal, látványraktárral, sőt szabadulószobával is gazdagodott a megújult, nagykőrösi Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, melynek átadó ünnepségét kedden délután tartották.

Nagykőrös városa tavaly az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából hirdetett Arany-emlékév keretében több mint egymilliárd forint kormányzati támogatásban részesült, mely összegből közel 900 millió forintot a városi múzeum felújítására fordított. Az épület a pincétől a tetőszerkezetig megújult: a technikai fejlesztéseken túl két állandó és három időszaki kiállítóteret alakítottak ki a múzeumban.

A muzeális gyűjtemény átadó ünnepségén Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

– Mertünk nagyot álmodni. Nem kisebb volt a kitűzött cél, mint egyrészt az 1838-ban felépült, még meglévő huszárlaktanya korkövetelményeknek megfelelő, jövőbe tekintően történő felújítása kívül-belül. Másrészt pedig olyan állandó kiállítások életre hívása, melyek korosztálytól független, interaktív ismeretszerzésre adnak lehetőséget, és módot adnak az ismeretanyagok folyamatos bővítésére – mondta a polgármester, majd megköszönte a kormány támogatását.

A cikk tovább folytatódik >>>
Koós Kata