2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Arany Egyszarvú Patikamúzeum - Kőszeg
Kilátás a Hősök tornyából - középen a múzeum fehérre meszelt épületével
Cím: 9730, Kőszeg Jurisics Miklós tér 11.
Telefonszám: (94) 360-337
Nyitva tartás: Előzetes bejelentkezés alapján
2010.10.13.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága kőszegi Arany Egyszarvú Patikamúzeuma több mint 29 millió forintot nyert pályázaton múzeumpedagógiai foglalkoztatóterem kialakítására és pedagógiai eszközökkel való felszerelésére, valamint virtuális oktatópontok elhelyezésére. A TIOP - "Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése" című pályázati konstrukció keretében támogatott projekt megvalósítása 2010 októberével vette kezdetét.

A projekt megvalósulásával olyan közösségi tér jön létre a múzeum falain belül, amely nem csak a múzeumpedagógiai gyermekkfoglalkozások, hanem a felnőtti korosztály számára kínált rendezvények - vetítések, kamara előadások - helyszínéül is szolgál majd.

Minilabor és minipatika

A foglalkoztatóban kiskönyvtár, "minilabor" - mikroszkóppal és laboreszközökkel felszerelve -, a kicsik számára pedig "minipatika" létrehozását tervezik. A kiállítótérben érintőképernyős számítógépek nyújtanak majd kiegészítő információkat a gyűjteményről; a gépeket használhatják majd a múzeumpedagógiai foglalkozásra érkező diákok szintúgy, mint az egyéni vagy családos látogatók.